Sudy s jedmi ako budúca turistická atrakcia Kovačice

Sudy s jedmi ako budúca turistická atrakcia Kovačice
 
Genocída, urbicída a ekocída. Všetky tri formy predstavujú ničenie obyvateľstva a to najprv obyvateľstva iného etnika a potom tých čo neprislúchajú strane. Z Kovačice prichádza ohromujúca správa. Začína sa budovať továreň na spracovanie nebezpečného odpadu - a všetko to režírované vládnucim režimom, ktorý neupúšťa od idei v Kovačici vybudovať ekologickú bombu - píšu E-noviny, v ktorých sa dr Miroslav Brajanovski verejne zrieka členstva v DS. Na túto tému vo včerajšom vydaní novín Danas sa zamýšľala aj riaditeľka Strediska pre kultúrnu dekontamináciu Borka Pavićevićová, ktorá okrem iného píše:
 
foto
 
 
„Dnes ráno sa opytujem Evu, Máriu a Jána, či vedia, že im robia o hlavu a či sa zhromaždia na proteste v Kovčici. Alebo, či spolu so všetkými nami dovolia aby sa to čudo na zničenie všetkého živého, ktoré sa už začalo robiť, aj urobilo.
 
Odpovedajú, že sa veľmi malý počet tomu protiví, prečo, e preto, lebo viac - menej takmer všetci čo sú v Kovačici zamestnaní, sú členmi Demokratickej strany, to je spôsob získania práce v tomto „štáte“, vzhľadom na to, že poľnohospodárstvo je zničené, zverolekár nemá čo liečiť, nájde sa iba ojedinele sliepka a ošípaná. Keby „ženy“ aj ďalej nechodili do Belehradu vypomáhať v domácnostiach, ťažko by sa žilo. Na prepravu však odchádza značná časť ich zárobku, s ním sa rozdelia so súkromnými prepravcami. Silá dávno boli predané za oné 3 eurá a továreň obuvi už nerobí, keďže nemohla konkurovať lacnému čínskemu tovaru.
 
Je pravda, že po devastovaní etnografického múzea a ostatných kultúrnych ustanovizní, dostali bazén, nejaký, v ktorom sa môžu iní kúpať. A potom, takí čistí, môžu vojsť do komory, ktorá sa im chystá plánom podniku Junirisk na 18.187 štvorcových metroch. Komplex bude od stredu Kovačice vzdialený iba na 1.850 metrov a bude poviazaný hradskou Pančevo - Kovačica.
 
Povedia nám, máme my múdrejších vecí od premýšľania nad tým, čo bude a kto sa rozchorie v Kovačici. Ako čo aj od Pochodu pýchy máme dôležitejších problémov, akými sú nezamestnanosť, úvery, Kosovo, integrita, suverenita, ktoré sú zastúpené tak, že dňami čítame, či Putin docestuje alebo nedocestuje, či príde z vlastnej vôle a podľa vlastného výberu. Zastrašujúcim je to, koľko je očividné že „zločin hnije a smrad sa do nebies vinie“. Ako kancer korupcia vytvára kancer u ľudí,... ako sú jasné vplyvy všetkých intímnych straníckych prímen, ktoré sa stávajú analogickými prímenám príslušníkov JSO (Jednotka pre špeciálne operácie). Nie sú to viac také mená ako tie niekdajšie Pero, Mika, Laza, ide o zločincov, ktorí keď nestrieľajú zo snajperov, vraždia uskladnením odpadu. A prostriedky sú zabezpečené z rozpočtu NIP - a (Národného investičného plánu) a na účet Junirisku je zaplatený preddavok 10 miliónov dinárov, už desať dní po podpísaní zmluvy. Podľa zákona.
 
Teraz radom, v rôznych výboroch boli stranícki mocnári, ktorí sa medzičasom stali podnikateľmi, súkromníkmi, aby potom tí bývalí s terajšími, všetko podľa zákona, podpisovali, objednávali, vybavovali, šikovní ľudia, múdri, vynašli sa na rozdiel od všetkých nás sprostákov, nadaní ľudia, vypracovali aj štúdiu, v ktorej píše, že sa do Kovačickej obce bude dovážať a potom aj uskladňovať a spracúvať odpad nebezpečný po zdravie obyvateľstva...
 
Bravo. Kovačica je taká pekná a tak pekne usporiadaná a civilizovaná, i kultúrna, i pokojná a krotká, takže ju barbari a škodcovia musia zničiť. Oni presne vedia kde je slabina, „mäkké brucho“ všetkého čo je potenciálnym demokratickým a nenásilným. Tam skočia a spustošia. A nielenže odnesú a vynesú, lež aj zničia. Lebo, tie tak špinavo uzurpované peniaze všelijakým zločinom, peniaze, ako hovoria, tie silnejšie pôsobia od azbestového odpadu. Otvárajú nové rany.
 
Siahajú po bod, v ktorom sa genocída, urbicída a ekocída stávajú suicídou. Odpadovým materiálom.“
 
Kovačica: Prljavi projekat Demokratske stranke (1), Državna korupcija: Stiže kancer
 
 
Kovačica: Prljavi projekt Demokratske stranke (2), Udahni otrov, jer život ne može da čeka.
 

Komentárov  

0 #3 Tovaren na jedyPavol 2011-10-31 11:39
Nech si to postavia v Belehrade a nie v Kovačici. Páni bratia, postavte sa proti tejto pliage. Propaganda, že žiadne nebezpečenstvo nehrozí je iba Boha pustá lož. Pravdaže nepriaznive dosledky sa neprejavia hned, ale ked sa zvýši umrtnosť detí v obci potom uz bude neskoro. Ked sa zvysi vyskyt rakoviny tiez bude neskoro. Tovaren este nestoji, urobte vsetko preto aby ste zachranili svoje deti. Robíte to pre seba. Neverim ze v Srbsku neexistuje miesto bez civilizacie kde by to mohli postaviť, prečo práve pri vás?
Nahlásiť administrátorovi
0 #2 Kovačica 2011-10-06 10:01
Skládky sú veľký BIZNIS. Ak sa teraz ľudia nespoja a nezastavia výstavbu skládky, potom bude už neskoro. Poškodenie, znehodnotenie, zneuctenie, znetvorenie, znásilnenie Kovačice. Srbia neblázni.
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 JAN PAUL 2011-09-30 17:55
chcem napomenut že sa tovaren Junirisk ma stavat na 350m od Kovačici ,že sa ma tam reciklovat a prerabat asbest cianidi , brom,chloridi...Všet ky tieto priemyselne otpady sa reciklavat nedaju preto že su kancerogene aj v najmenej čiasky! Ale to nevadi pre tich čo sa zakladaju pre vystavbu tejto nebespečnej tovarni..Oni zahovaraju teoriju..že sa zamestnaju 10 ludia v tovarni...? A nepovedia že sa vystavbov tej tovarni ohrozy egzistencija a zdravie 30.000 a viac občanov!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články