Slovenský veľvyslanec navštívil Nový Sad

Slovenský veľvyslanec navštívil Nový Sad
 
Veľvyslanec Slovenskej republiky v Belehrade J.E. Ján Varšo a predseda Vlády AP Vojvodiny Bojan Pajtić podčiarkli veľký význam tunajšieho slovenského národnostného spoločenstva vo zveľaďovaní kultúrnych, hospodárskych a ekonomických vzťahov dvoch krajín ako aj dôležitosť spolupráce na relácii Vojvodina - Slovensko. Pokrajinský premiér vyhlásil, že sa Vojvodina aj ďalej bude zasadzovať za prehlbovanie týchto stykov a podporí slovenských hospodárov a spoločnosti zainteresované vkladať do našej pokrajiny, ako to urobila aj v prípade akvaparku v Báčskom Petrovci.
 
foto
 
Veľvyslanec SR v Srbsku Ján Varšo a tajomník na veľvyslanectve Pavol Krutošík počas včerajších rozhovorov vo Vláde Vojvodiny (Foto www.mediaportal.vojvodina.gov.rs)
 
Veľvyslanec SR Ján Varšo počas včerajšej návštevy Nového Sadu povedal, že je Slovensko ochotné svojimi skúsenosťami pomôcť Srbsku v európskych integráciách a zvlášť sa chce angažovať na zintenzívnení využívania predprístupových IPA fondov.
 
Bojan Pajtić a Ján Varšo spoločne skonštatovali, že sa priority oboch krajín úplne zhodujú a vzťahujú sa predovšetkým na účasť v konkurzoch na prostriedky európskych fondov, na hospodársky rozvoj a zamestnávanie.
 
Na stretnutí boli prítomní i podpredsedovia Vlády AP Vojvodiny: Anna Tomanová - Makanová a Tomislav Stantić.
 
V pokračovaní návštevy slovenský veľvyslanec sa stretol i s predsedom Zhromaždenia Vojvodiny Sándorom Egeresim a v priestoroch Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny viedol rozhovory s predstaviteľmi tunajšieho národnostného spoločenstva.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články