V rumunskom Nadlaku zasadala redakčná rada Dolnozemského Slováka

V rumunskom Nadlaku zasadala redakčná rada Dolnozemského Slováka
 
Prítomných pozdravil a zasadnutie otvoril predseda Redakčnej rady časopisu Dolnozemský Slovák Michal Harpáň. Potom sa slova ujal hlavný a zodpovedný redaktor Ivan Miroslav Ambruš. S poľutovaním skonštatoval, že v roku 2011 vyšli iba tri čísla, avšak dodal, že čoskoro, už začiatkom nového roku, spod tlače vyjde aj štvrté číslo. Zároveň vyjadril potešenie nad tým, že sa časopis podstatne skvalitnil a už sa viac podobá súčasným, moderným periodikám podobného druhu.
 
foto
 
Ivan Miroslav Ambruš informoval, že vo vydavateľstve Dolnozemského Slováka vyšli aj dve knihy a ďalšie dve sú v príprave. a svetlo sveta by mali uzrieť do konca januára 2012. Taktiež predstavil i vydavateľský plán na rok 2012. Navrhol dodržať trojmesačnú periodicitu vydávania Dolnozemského Slováka ako aj realizovať plán vydania ďalších 4. kníh. Časopisy by mali byť sčasti tematicky ladené a mali by spracovať témy, akými sú tradičná ľudová kultúra, divadelníctvo a hudba na Dolnej zemi, ľudové remeslá, dolnozemský humor... Na včerajšej schôdzi v Nadlaku si členovia redakcia Dolnozemského Slováka stanovili do konca januára 2012 skonkretizovať vydavateľský plán a spresniť titulky kníh, pod ktoré sa podpíše toto vydavateľstvo.
 
foto
 
Na schôdzi boli prítomní títo členovia Redakčnej rady Dolnozemského Slováka : Ivan Miroslav Ambruš, Pavel Hlásznik a Dagmar Mária Anoca (Rumunsko) Michal Harpáň, Ladislav Čáni a Miroslav Demák (Srbsko), Ján Fúzik, Anna Ištváňová, Alžbeta Uhrinová – Hornoková (Maďarsko) a Martin Štrbka (Slovensko). Svoju neprítomnosť ospravedlnili Vladimír Valentík (Srbsko) a Mária Katarína Hrkľová (Slovensko).
 
foto
 
Na záver nevystal ani prípitok na úspešný nový rok.
 
Andrej Meleg
 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články