Štedré Vianoce v Starej Pazove

Štedré Vianoce v Starej Pazove
 
Štedrovečerné služby Božie aj tohto roku v Slovenskom evanjelickom kostole v Starej Pazove priniesli krásny program, ktorý pripravili deti a pokonfirmačná mládež. V prvý sviatok Vianočný predstavil sa spevácky zbor Tília a v druhý v staropazovskom evanjelickom kostole po prvý krát v dejinách zosobášili sa Slovenka, Staropazovčanka Marína Sklabinská a Ind Deepack Singh.
 
Aj tohto roku sa štedrovečerných služieb zúčastnil protojerej Srbskej pravoslávnej cirkevnej obce Srdjan Djurdjević, predseda obce Goran Jović, predsedovia Výkonného výboru a Rady miestneho spoločenstva Slobodan Jovanović a dr Mišo Filip, vedúca oddelenia pre šport a mládež Libuška Lakatošová, riaditeľ Strediska pre kultúru Alexander Bako a republikový poslanec Jaroslav Hrebík.
 
Aj prípravy na Vianoce boli štedré. V 1. adventnú nedeľu v kostole s programom duchovných piesní vystúpil cirkevný spevokol zo Šídu a v 3. adventnú nedeľu sa predstavil staropazovský spevácky zbor Tília s hosťami trubkármi z Kysáča. Najväčší záujem návštevníkov vzbudil v 4. adventnú nedeľu Vianočný bazár. Na bazári bola pestrá ponuka vianočných a novoročných ozdôb, ručne vypracovaných. Spokojní boli nielen návštevníci ale aj vystavovatelia medzi ktorými aj tohto roku boli už dobre známe Staropazovčanky Katarína Havranová s medovníčkami, Anna Zolnajova s venčekmi, , ale aj Anna Švorcová so Subotice s vianočnými figúrkami, Združenie pazovských žien so svojimi etno výrobkami, Združenie invalidov z Bežanijskej Kose so šperkmi, KES z Báčského Petrovca s cédečkami a knihami a ďalší, ktorí po prvýkrát zavítali na Bazár.
 
S Vianočným bazárom spokojní boli aj organizátori, vyhlásila koordinátorka Marína Baková a staropazovský kňaz Igor Feldy. Všetky programy boli humanitného rázu a so zozbieraných prostriedkov na všetkých adventných programoch, staropazovská evanjelická cirkev kúpi prístroj na meranie holesterolu v krvi, poznamenal Igor Feldy.
 
A. Simonovićová

Komentárov  

0 #1 nemám komentára 2011-12-27 21:58
bolo to pekne...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články