Voľby na Slovensku - ešte iba 13 dní na registráciu!

Voľby na Slovensku - ešte iba 13 dní na registráciu!
 
Ak ste občanom Slovenskej republiky, chcete voliť, no v čase volieb budete mimo SR, môžete voliť poštou. Voľby do Národnej rady SR budú 10.03.2012 a pre hlasovanie poštou, treba sa zaregistrovať najneskoršie do 20. januára. Držiteľ preukazu zahraničného Slováka, alebo osvedčenia Slováka žijúceho v zahraničí, ktorý nie je občanom SR, nemá právo voliť. Bližšie informácie o spôsobe voľby poštou možno získať na http://slovenskamigracia.sk/sk
 
foto
 
 
Právo voliť zo zahraničia má osoba, ktorá je držiteľom štátneho občianstva Slovenskej republiky, teda občan Slovenskej republiky, bez ohľadu či má alebo nemá trvalý pobyt na Slovensku. Občania Slovenskej republiky žijúci v zahraničí, ktorí majú trvalý pobyt v SR, musia požiadať svoju obec o voľbu poštou.
 
Občania SR žijúci v zahraničí, bez trvalého bydliska na Slovensku, môžu poslať svoju naskenovanú, vyplnenú a podpísanú žiadosť, vrátane naskenovaného čestného prehlásenia a naskenovanej fotokópie pasu s osobnými údajmi, alebo fotokópie osvedčenia o štátnom občianstve Slovenskej republiky EMAILOM alebo FAXOM na:
 
Zodpovedná vedúca:
Oddelenie organizačných vecí – PhDr. Denisa Paulenová
Tel.: + 421-2-68 286 822
Fax: 004212/6828-6824
Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články