Poľovnícky spolok Fazan z Kulpína si pripomína 55 rokov od založenia

Poľovnícky spolok Fazan z Kulpína si pripomína 55 rokov od založenia
 
Pri tejto príležitosti kulpínski poľovníci dnes usporiadali svojráznu ďakovnú poľovačku..lebo, ako to vo svojom pozdravnom prejave podčiarkol predseda spolku Branislav Plachtinský, chceli ňou vyjadriť malé poďakovanie všetkým, čo im na tejto 55 –ročnej rozvojovej ceste podávali nápomocnú ruku.
Poľovačky sa zúčastnil veľký počet poľovníkov, tak členov kulpínskeho poľovníckeho združenia, ako aj lovci zo susedných spolkov a tiež vysokí vzácni hostia. Po nej nasledovalo posedenie.
V prípitku na ďalšiu úspešnú činnosť, veľvyslanec SR v Belehrade RNDr. Igor Furdík po konštatácii, že je 55 rokov pekný chlapský vek, podčiarkol, že dnes spoločne ulovili vyše 80 zajacov, a ten zmysel pre spoločné – ako ďalej zdôraznil, je to čo sa nazíva Európska únia. Solidarita medzi ľuďmi a krajinami je to čo vedie k prosperite.
Jubilujúcemu kulpínskemu poľovníckemu spolku blahoželal aj republikový poslanec Pavel Marčok a vyjadril presvedčenie, že prostriedky, ktoré kulpínski poľovníci dostali z Pokrajinského fondu pre kapitálne investície v hodnote 7 miliónov dinárov a další jeden milión, ktorý im bol schválený v týchto dňoch, prispejú k zveľadeniu nielen poľovníckeho domu, lež aj celého prostredia. Podpredseda báčskopetrovskej obce Radomir Zotović tiež podčiarkol, že Kulpín má, vďaka bohatému historickému dedičstvou ako aj ďakujúc založeniu prvej lovno-turistickej organizácie vo Vojvodine, veľkú šancu povzdvihnúť obecnú turistiku na omnoho vyššiu úroveň.
 
Kulpínskemu poľovníckemu spolku k jubileu aj my zaželajme úspešnú ďalšiu činnosť.
 
polovnicipolovnici   polovnici

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články