Zasadala Vydavateľská rada SVC

Zasadala Vydavateľská rada SVC
 
Vlani Slovenské vydavateľské centrum (SVC) vydalo 18 kníh a v tomto roku plánuje publikovať o tri menej. Keďže starému zloženiu kolégia vypršal mandát, na včerajšej schôdzi Vydavateľskej rady SVC boli vymenovaní (staro)noví členovia, ktorí si za predsedu zvolili Adama Svetlíka.
 
 
foto
 
FOTO Adam Svetlík (Foto Andrej Meleg)
 
Literárny kritik a literárny vedec Adam Svetlík (1961) vyštudoval slovenský jazyk a literatúru na Oddelení slovakistiky Filozofickej fakulty v Novom Sade, kde v roku 2005 obhájil i doktorskú dizertáciu Poézia vojvodinských Slovákov v druhej polovici 20. storočia. Na novosadskej Filozofickej fakulte pôsobí ako docent od roku 2006. V súčasnosti je i šéfredaktorom mesačníka pre literatúru a kultúru Nový život.
 
Členmi Vydavateľskej rady SVC v nasledujúcom období budú: Ladislav Čáni z Báčskeho Petrovca, Zuzana Čížiková z Kovačice, Michal Ďuga z Báčskej Palanky, Víťazoslav Hronec z Nového Sadu, Martin Prebudila zo Starej Pazovy, Milina Sklabinská z Nového Sadu, Adam Svetlík z Aradáča, Vladimír Valentík z Báčskeho Petrovca a Samuel Žiak zo Silbaša.
 
Schôdza Vydavateľskej rady SVC prebiehala v priestoroch Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny (NRSNM) v Novom Sade a na začiatku prítomných pozdravila predsedníčka NRSNM Anna Tomanová - Makanová. O vlaňajšej činnosti ako i plánoch na tento rok sa zmienil riaditeľ SVC Vladimír Valentík a šéfredaktor knižných vydaní Víťazoslav Hronec. Uvádza to webová stránka SVC http://www.svcentrum.com .

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články