Futbaloví fanatici - FC Crazzy

Futbaloví fanatici - FC Crazzy
 
...už roky na petrovskom jarmočnisku v nedeľu dopoludnia hrávajú futbal. Bez ohľadu či je páľava, dážď, sneh, vietor... do koženej kopú veľkí futbaloví fanatici združení do neformálnej skupinky FC Crazzy. Sami si upravujú hraciu plochu, kosia, vyznačujú čiary, zadovažujú športový úbor dresy, kopačky, platia členské...
 
foto
 
Bola nedeľa, ako i každá iná. Zapísané je, že bolo 12. februára 2012... Snehu neúrekom... Vialo... Teplota napoludnie okolo -10. Čo by niekto povedal: nehodno bolo i psa vyhnať na dvor... Sneh koľko - toľko odmetený, pomohli im pritom i progresovci (čítaj pracovníci Verejného komunálneho podniku Progres) a niekoľko z nich aj tú nedeľu si zahralo futbal....Hrali, hrali, kričali... akoby šlo o život... Dva polčasy... Po 45 min... Tak ako čo hrajú opravdiví futbalisti... Bravooo Crazzyovci!
 
Text a foto Samuel Medveď

Komentárov  

+2 #1 Ľadoví futbalistiĽudmila Turčányiová 2012-02-13 23:09
Blahoželám!
Tomu sa povie športovci telom aj dušou. U nás na Slovensku máme nadšencov zimného kúpania sa vo vode. Títo otužilci sa volajú Ľadové medvede. Vy nie ste žiadny blázni, kľudne sa premenujte na Ľadových futbalistov alebo Hráči v čase aj nečase.
Športu zdar, futbalu zvlášť !!!
Ľudmila Turčányiová (Riečka-Slovensko)
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články