Predvolebná kampaň II

Predvolebná kampaň II
 
Podpredsedníčka Vlády AP Vojvodiny a predsedníčka Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny (NRSNM) Anna Tomanová – Makanová, ktorá je zároveň aj vysoká funkcionárka vládnucej Demokratickej strany (DS), v mene NRSNM resp. všetkých Slovákov v Srbsku, a bez akéhokoľvek súhlasu NRSNM, podpísala koaličnú spoluprácu s DS v májových parlamentných voľbách. Vyhlásil dnes predseda Slovenskej strany Ján Paul hodnotiac, že tým ona hrubo porušila Zákon o národnostných radách, prečo budú žiadať jej demisiu a podajú sťažnosť súdnym orgánom.
 
foto
 
Predseda Slovenskej strany Ján Paul, ako aj jej podpredseda Ľubor Stupavský mienia, že aj týmto činom Anna Tomanová – Makanová ešte raz potvrdila, že je NRSNM iba inštrumentom vládnucej politickej strany a nástrojom jej kontroly voličov. Podľa ich údajov, spolupráca bola podpísaná včera, avšak predvčerom na schôdzi NRSNM, ale ani na žiadnej inej skôr, členovia tohto najvyššieho zastupiteľského orgánu Slovákov v Srbsku, neboli o koaličnej spolupráci ani len oboznámení a ani nemali príležitosť vyjadrovať sa o takomto politickom kroku najužšieho vedenia NRSNM.
 
Podľa vyhlásenia predsedu pokrajinskej vlády Bojana Pajtića na včerajšom zhromaždení Pokrajinského výboru DS, okrem Anny Tomanovej – Makanovej, ktorá bude i kandidátkou na listine DS, podporu tejto strane poskytnú i predstavitelia národnostných rád Rumunov Jon Omoran i Nelu Ardeljan, Macedóncov Živko Stojanovski, Rusínov Slavko Rac, Rómov Petar Nikolić i Chorvátov Petar Kuntić.
 

Vojvodinskí Maďari túto koalíciu nepodporujú a Zväz vojvodinských Maďarov už začal samostatnú kampaň zo sloganom „Za Vojvodinu – v normálnom Srbsku“, kým 6 strán národnostných spoločenstiev, medzi ktorými aj Slovenská strana, pred niekoľkými dňami podpísali koaličnú dohodu o spoločnej účasti vo voľbách 6. mája 2012 zo sloganom „“ SVE ZAJEDNO-MINDANNYIAN EGYÜTT-VŠETCI SPOLU- СИТЕ ЗАЕДНО.
 
foto
 
Vo štvrtok 15. marca 2012 v Novom Sade podpísaná koaličná spolupráca národnostných spoločenstiev Slovákov, Chorvátov, Maďarov, Bošniakov a Macedóncov, ktorí budú spoločne vystupovať v májových parlamentných voľbách na všetkých úrovniach

Komentárov  

+1 #10 Jan Paul 2012-03-24 09:33
Janko , mi v kovačickej obci mame iste 15 roznih veriacich spoločenstvou ... a(mislim si že muslimanou nieto) ale problem je ni vo viery ale v hlave ludi...!!!!No ty ako prvo si ateista .tak bi ti to baš aninemalo smetat...a o tom čo maš vhlave nak si ludia sami presudia... ty tu širiš rasisticke rozpravke...a z krišanom a juniriskom sa zakladate za to, aby sa sklad a špinavy priemisel za prerabenie azbestu a kancerogenih latkov ktory moze ohrozit zdravie a egzistenciju ludi , stavav na 350 m od Kovačici !!! To je tiež otazka kto ma čo vhlave!? !!! Zahlupujete tu ludi! Teba boli ucho za nas ...si dostal peniaze ... a teraz čakaš ako prejdu volbi ..ak nedopadne dobre.. ...aZbrišeš na Slovensko, Janko teba dobre poznaju šeci v Kovačici ...ale možno aj mne maš plane tiskat pištol do ust?
Nahlásiť administrátorovi
0 #9 Janko 2012-03-23 02:42
ten komentar za slovakou no predsa je to clen Pablovej strane a su hamba pre slovensky narod, Pablo a *Stupavski . Pachltni na poziciju a na svoj sukromni zisk chcu predat slovenske hlasi extremnim muslimanom !!! to uz po slovenskich dedinach pablo zo stupavskim chcu stavat džamije, olupa sa to pablovej strane o hlavu
Nahlásiť administrátorovi
0 #8 Guest 2012-03-22 06:18
Každy nech sudi sam! Mili Slovaci, len nie Slovak proti Slovakom, ale pre pozdvihnutie slovenskych komunit a identity!
Strana Vojvodinskych Slovakov v Petrovci! :!:
Nahlásiť administrátorovi
0 #7 ...martin 2012-03-22 00:44
Áno, presne tak...
Nahlásiť administrátorovi
0 #6 the mentalist 2 2012-03-21 16:45
Hoci by som sa aj podpísal, tebe by to nič neznamenalo, a kto je aká dušička a kto je aký prefiganý havran ukáže čas..
Nahlásiť administrátorovi
0 #5 ...martin 2012-03-21 06:30
A podpísať sa, zapredaná drobná dušička...?!
Nahlásiť administrátorovi
+1 #4 radšej aj čuš...the mentalist 2012-03-21 02:54
Martine, Martine, keď nemáš čo povedať, radšej aj čuš. Aj mlčanie veľa hovorí, ale ty ako zapredaná duša radšej víno piješ a ľavou nohou vodu mútiš ako ten havran v pesničke...
Nahlásiť administrátorovi
+4 #3 nemám komentárMartin Prebudila 2012-03-20 19:23
Ak mám čo povedať, tak sa aj podpíšem - my Slováci aj tak hanbu nemáme, len si spomíname čo bolo pred 70-timi rokmi, a čo je dnes a čo bude zajtra - pre naše deti - to už nikto nevie, všetci čušia a tvária sa ako dobrí zypacupáci...
Radšej nak čuším aj ja ako všetci moji spoluhrdinovia....
Dnes večer som urobil kolo-okolo pred pomníkom h. J. Čmelíka,pred slovenským Národným domom, kde je síce jeho busta, ale poriadne osratá a zanedbaná... Pomaly aj zabudnutá... Či sa sa mi Pazovčania spamätajú,že ho fašisti zabili pred 70-timi rokmi... Napríklad... Baš nás briga... A ako potom do zajtra, so slabými..
Radšej aj ja čuším...
V podpise - hore menovaný
Nahlásiť administrátorovi
0 #2 Guest 2012-03-20 11:26
S.F.-S.N.
JS
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 Guest 2012-03-20 11:08
Nehorázne zneužitie svojich funkcií nie je neznáme a cudzie spomenutej pani. Niečo podobné sa stalo aj v kampani pred voľbami do Národnostných rád, keď si ako podporu svojej listine vynútila podpisy všetkých slovenských združení žien, čo iných občianských združení.
Oveľa nebezbečnejšie je, že spomenutá pani to urobila z rozkazu svojej strany a vodcu tej istej strany.
Dejiny to už poznajú. Stranícky vodcovia, ktorí sa správali na uvedený spôsob, pred 70imi rokami mali podobný názov svojej funkcie - firer. Ich poslušníci sa v Nirnbergu vyhovárali, že iba nasledovali ich rozkazy.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články