Báčskopetrovská obec - Virtuálny matrikár

Báčskopetrovská obec - Virtuálny matrikár
 
Vážené občianky a vážení občania, V rámci modernizácie Obecnej správy Obce Báčsky Petrovec, ako prvý krok v zavedení elektronickej správy, s potešením Vám predstavujeme nový servis – Virtuálny matrikár. Od 01. marca 2012 prostredníctvom obecnej webovej stránky www.backipetrovac.rs si môžete objednať výpisy z matrík narodených, sobášených a umretých, ako i osvedčenia o štátnom občianstve pre osoby, ktoré sú zapísané do matrík a do kníh štátnych občanov pre matričné obvody Báčsky Petrovec, Kulpín, Hložany a Maglić.
 
foto
 
Jediné, čo treba urobiť, je vyplniť online formulár a v lehote nie dlhšej ako tri dni na Vašu domovú adresu (výlučne na území Republiky Srbsko) dostanete objednané výpisy. Pri prevzatí kuriérovi treba zaplatiť republikové a obecné administratívne poplatky, PTT trovy a trovy služby expres zásielky (Post Express). Ak si v jeden deň objednáte viacej výpisov alebo osvedčení, trovy expres zásielky zaplatíte iba raz.
 
Za výpisy z matrík na domácom tlačive administratívne poplatky činia: republikový 350,00 dinárov a obecný 100,00 dinárov. Za výpisy z matrík na medzinárodnom tlačive administratívne poplatky činia: republikový 560,00 dinárov a obecný 580,00 dinárov. Za osvedčenie o štátnom občianstve republikový administratívny poplatok je 480,00 dinárov a obecný administratívny poplatok 100,00 dinárov. Administratívne poplatky sa neplatia za uskutočňovanie práv v rámci sociálnej ochrany, detského prídavku, za zápis do školy alebo na fakultu, za regulovanie vojenskej povinnosti, za uzavretie pracovného pomeru a za zápis novorodenca do matriky narodených. PTT trovy vynášajú 30,00 dinárov po jednom poplatku. Trovy expres zásielky (Post Express) sa vyúčtujú na základe hodnoty zásielky a vynášajú od 150,00 do 200,00 dinárov. V prípade, že sa zjaví nejaký problém, resp. že sa výpisy a osvedčenia, ktoré si objednáte, nenachádzajú v našich matrikách alebo v knihách štátnych občanov, skontaktujeme Vás prostredníctvom e-mailu alebo telefonicky na číslo, ktoré uvediete pri objednávke. V prípade, že máte ďalšie otázky, môžete nás kontaktovať na e- mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. a telefonicky na číslo 021/780-378 klapka112.
 
Vaša Obecná správa Obce Báčsky Petrovec
 

Komentárov  

+1 #3 A pre zahranicnych?Guest 2012-03-23 17:58
Mozno by sa mohlo aj porozmyslat ako by sa dalo obcanom zo zahranicia stiahnut rodny list cez pocitac! A platilo by sa kreditnou kartickou, preco nie?
Nahlásiť administrátorovi
0 #2 cydonia 2012-03-21 13:41
Konecne. A už či v rámci predvolebneho obdobia alebo nie, dôležité je, že bude osožné a že aj túto službu mame k dispozícii.
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 Guest 2012-03-20 11:24
Aby sa dalo účinkovať v predvolebnej kampani, čiže vo volebných činnostiach, musí sa zozbierať určitý počet podpisov občanov, ako jeden druh občianskej podpory.
V dobe informačných technologií, počítáčov a rôzných vyrtuálií, málo kto rozmýšľal, že veľkú prekážku bude robiť najobyčajneší indigo papier. Bez tohto birokratického "nástroja" nedali sa rýchle vyplňať žiadané tlačivá. Volebné komisie sú ešte vždy na úrovni S.F.-S.N.
(smrť fašizmu-sloboda národu) z roku 1945, keď sa indigo začal už bežne používať v štátnej administrácii, ako predchodca počítačov a tlačiarní.
JS
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články