Pri chutnom srnčom paprikáši - zasadali kulpínski lovci

Pri chutnom srnčom paprikáši
- zasadali kulpínski lovci
 
Členovia kulpínskeho poľovníckeho spolku Bažant/Fazan sú pomerne spokojní s vlaňajšou činnosťou a hospodárením a za tohtoročné priority si vytýčili dokončenie aspoň jednej časti ubytovacích kapacít ešte vždy pomerne nového ale nedokončeného poľovníckeho domu, úpravu revíra po komasácii, zastrešenie terasy atď. Vyplýva to zo správy a plánov na tento rok podaných na dnešnom výročnom zhromaždení.
 
foto
 
Správu prečítal predseda kulpínskych poľovníkov Dipl.Ing. Branislav Plachtinský
 
foto
 
Ubytovne na poschodí nového poľovníckeho domu budú v tomto roku aspoň čiastočne dokončené a so stavebnými prácami sa začne ihneď ako kulpínski poľovníci dostanú schválenú a ešte vždy nerealizovanú sumu v hodnote 4 800 000 din z Fondu pre kapitálne vklady AP Vojvodiny. Prostriedky boli prisľúbené a mali byť vyčlenené ešte v roku 2007 keď aj predstavitelia pokrajiny navštívili objekt. Viac tu:
 
 
Ubehlo takmer 5 rokov a z pokrajinského Fondu pre kapitálne vklady, zo sľúbených vyše 7 miliónov dinárov, na kulpínsky poľovnícky dom bola presunutá iba asi tretina sumy, kým dve tretiny, presnejšie 4.800.000 ešte vždy nenašli cestu do Kulpína. Avšak,... podľa slov pokrajinského poslanca Jána Bohuša, prostriedky sa nikam nezatúlali a konečne a čoskoro budú presunuté na sľúbený účet a účely, - resp. na výstavbu a vybavenie ubytovacích priestorov na poschodí kulpínskeho poľovníckeho domu.
 
foto
 
Okrem Jána Bohuša (stojí), optimistický názor v súvislosti so skorým prílevom prostriedkov z Fondu pre kapitálne vklady Vojvodiny vyslovil aj republikový poslanec Pavel Marčok (sedí), ktorý o kulpínskych poľovníkoch hovoril iba v superlatívoch
 
Členovia kulpínskeho poľovníckeho spolku Bažant/Fazan prví vo Vojvodine založili lovno - turistickú organizáciu. Avšak, dodnes sa im nepodarilo naplno rozbehnúť lovnú turistiku, keďže spomenuté prostriedky do dnešného dňa nedostali. Zaoberajú sa preto iba tým, na čo im vystačia vlastné zdroje a sily. Chovajú bažantov, organizujú poľovačky a podľa zakresleného plánu každoročne usporiadajú i súťaže. Jednou z nich je i Prvomájový turnaj v triafaní hlinených holubov. O vlaňajšom podujatí tu:
 
 
V súčasnosti tento spolok pôsobí v rámci obecného Loveckého združenia „Petrovec“ a kulpínski poľovníci spravujú poľovníckym revírom číslo 3 ktorý má 3.500 ha lovno-hospodárskej plochy. Z divej zvery najviac sa v ňom vyskytuje zajac, bažant a v poslednom období narastá aj počet srnčej diviny. Poľovačky pravidelne organizujú a z nich majú nielen pôžitok lež aj skromnejší zisk. Veria však, že s otvorením aqaparku v Petrovci, turistike svitne a nielen pre poľovníkov lež i všetkých občanov obce prídu lepšie časy.
 
foto
 
foto
 
Katarína Pucovská
 
O kulpínskych poľovníkoch aj tu:
 
 
 
 

Komentárov  

0 #1 Guest 2012-05-15 16:19
:evil:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články