Môj život je tisíc piesní

Môj život je tisíc piesní
 
V utorok 24. apríla na Ústave pre kultúru vojvodinských Slovákov bola prezentácia knihy PaedDr. Juraja Súdiho Môj život je tisíc piesní. Túto knihu vydalo Slovenské vydavateľské centrum v edícii Akordeón. Kniha vyšla pri príležitosti zaznamenávania tridsiateho výročia hudobnej tvorivosti PaedDr. Juraja Súdiho.
 
foto
 
V rámci prezentácie na Ústave bol usporiadaný kratší umelecký program v ktorom účinkovali Komorný zbor Zvony, dievčenské vokálne trio, ľudový orchester Zvonivá cimbalovka a Nina Šimoniová. O knihe hovorili recenzentky Milina Sklabinská a Anna Medveďová a v mene vydavateľa o knihe sa zmienil Vladimír Valentík.
 
foto
 
foto
 
Na večierku boli prítomní početní priaznivci tvorby a diela Juraja Súdiho. Na záver premiéry tejto vzácnej knihy sa autor poďakoval všetkým, ktorí prispeli k jej vydaniu. Kniha predstavuje súhrn skladieb doterajšej tridsať ročnej hudobnej tvorivosti autora . V knihe sú zhrnuté všetky hudobné žánre v ktorých sa autor osvedčil ako skladateľ.
 
foto
 
Kresbu, portrét autora knihy , na titulnej strane urobil akademický maliar zo Selenče Miško Bolf. Večierok spoločne zorganizovali Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov, Slovenské vydavateľská centrum a Komorný zbor Zvony. Na vydaní knihy sa spoločne podieľajú komorný zbor a SVC za finančnej podpory Pokrajinského sekretariátu pre kultúru a verejné informovanie a Ministerstva kultúry, informovania a informačnej spoločnosti Republiky Srbsko.
 
Juraj Berédi – Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články