Oáza MB v Hložanoch

Oáza MB v Hložanoch
 
V jednom týždni sa v Báčskopetrovskej obci otvorili dva významné turistické komplexy! Po akvaparku v Petrovci, aj Hložany dostali nové turistické objekty. Niekdajšie pažite, ako ich zvykli Hložančania pomenúvať, po dvoch rokoch dostali nové rúcho. Za krátky čas tam vyrástol reprezentačný turisticko - rekreačno - pohostinský komplex Oáza MB.
 
foto
 
Je to teda ďalšou perličkou v turistickej ponuke Bíčskopetrovskej obce a najmä Hložian. Oáza MB sa nachádza v samom strede dediny a má rozlohu okolo 6000 štvorcových metrov. Sú tam dve jazerá určené pre športový rybolov, ktoré sa rozprestierajú na štyroch hektároch, motel s reštauráciou a 14 bungalovov. To čo je najpodstatnejšie pre dedinu, týmto komplexom je čiastočne doriešený aj ubytovací priestor, ktorý zatiaľ v Hložanoch nejestvoval.
 
foto
 
V ponuke je vyše 50 lôžok. Toho času sa ukončujú práce na tenisovom kurte, na teréne pre malý futbal , bazéne s termálnou vodou ako i kútik čiže hračkáreň pre najmladších. Celý areál skrášľuje brestová a lipová hôrka.
 
foto
 
Celková investícia prevyšuje milión a pol eur. Investorom je súkromný podnikateľ Milan Božović. Za prítomnosti predstaviteľov lokálnej samosprávy, politických funkcionárov, predstaviteľov roznych mimovládnych združení z Hložian a Obce Báčsky Petrovec slávnostne komplex Oáza MB v stredu 25. Apríla 2012 otvoril predseda vlády APV Bojan Pajtić.
 
foto
 
Keď ide o zamestnávanie, majiteľ komplexu Milan Božović poznamenal, že súbeh na pracovné miesta je vypísaný a prioritu majú občania Hložian a všetci kvalifikovaní záujemcovia z obce.
 
Jasminka Činčuráková - Galambošová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články