Poďakovanie krajanom

Poďakovanie krajanom
 
Vážení krajania, drahí priatelia,
 
dovoľte mi poďakovať sa Vám za prejavy úprimnej a bezprostrednej ľudskej žičlivosti a pracovných želaní, ktoré ste mi adresovali po mojom menovaní do funkcie predsedu Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí.
 
foto
 
Predseda ÚSŽZ RNDr. Igor Furdík (Foto: http://www.uszz.sk )
 
Dovoľte mi rovnako využiť túto možnosť a poďakovať sa Vám všetkým spolu a i každému jednotlivo za tieto priania. Verím, že budem mať čoskoro možnosť Vám tieto moje postoje vyjadriť i osobne pri niektorom z našich budúcich stretnutí.
 
Vo Vašich slovách zaznievajú myšlienky o mnohorakosti a rozmanitosti tém, vnuknutí, reálnych perspektív i nádejí, ktoré spájate i s mojou misiou na vedúcom poste úradu, pôsobiaceho v záujme Slovenskej republiky, jej občanov a všetkých Slovákov – najmä však Slovákov žijúcich v zahraničí – v súlade so štátnou politikou vo vzťahu ku krajanom a krajanským komunitám vo svete.
 
Vysoko oceňujem Váš doterajší prínos k zachovávaniu duchovného dedičstva Slovákov, ochrany nášho jazyka, kultúry, tradícií, ľudskej vzájomnosti. Všetko to čo aj vďaka vytváraniu nových hmotných i nehmotných hodnôt Vami, našich krajanmi v zahraničí povzbudzuje a inšpiruje Slovákov na celom svete k pestovaniu národného povedomia, hrdosti na vlasť predkov či domovinu detstva. Vysoko si vážim Vaše aktivity, Váš prínos a Váš vklad do ekonomického, kultúrneho a duchovného rozvoja krajín v ktorých žijete a v ktorých často po mnohé generácie preukazujete dedičný slovenský fortieľ, talent i schopnosť empaticky sa včleniť do nových spoločenstiev, pritom však nezabúdate na Vašu väzbu a vzťah k slovenskosti.
 
Vychádzajúc z môjho doterajšieho profesionálneho pôsobenia viem, ako je pre Slovensko dôležité si všímať, vážiť, rozvíjať a podporovať všetky pozitívne prejavy našich krajanov žijúcich v zahraničí vo vzťahu k národnej identite všade na svete. Zachovávanie hodnôt slovenskosti v menších či väčších krajanských komunitách, spolkoch, inštitúciách, v živote jednotlivcov bez ohľadu na ekonomický, spoločenský či historický kontext pre ktorý dnes žijete v zahraničí, bude pre mňa kľúčovou víziou i výzvou v každodennej práci.
 
Chcem Vás uistiť, že v mojej osobe vždy nájdete človeka a partnera, ochotného načúvať hlasu Vás, našich krajanov a konať tak, aby to bolo vždy na osoh Slovákov žijúcich v zahraničí a Slovenskej republiky.
 
S úctou a priateľsky
 
RNDr. Igor Furdík
predseda Úradu pre Slovákov
žijúcich v zahraničí

http://www.uszz.sk

Komentárov  

+1 #3 Poďakovanie krajanomViera Benková 2012-06-02 03:29
Vážený pán Furdík, predseda Úradu pre zahraničných Slovákov v zahraničí! Vďaka za krásne a podnetné slová, verím že sa Vám podarí spolu s nami i umelcami-spisovateľm i a všetkými Slovákmi mimo materskej krajiny spolu s Vami dotiahnúť mnoho toho a najmä vklad do pokladnice slovenskej kultúry ako spoločné slovenskoeurópske hodnoty po ktorých nás budú poznať aj iní vo svete, po tej pravej kultúrnej a známejempatickej slovenskosti...s pozdravom Viera Benková
Nahlásiť administrátorovi
+2 #2 Katarina Zornanova 2012-06-01 16:12
Vazeny pan Furdik,v mene kulpinskych zien vam srdecne gratulujeme a prajeme vam vela uspechou na novej funkcie.Tesime sa na stretnutie s vami a mame nadej ze to bude coskoro v Kulpine.
Nahlásiť administrátorovi
+3 #1 Viera Dorcova Babiakova 2012-05-31 16:37
Vazeny pan Furdik, tesime sa na stretnutie s Vami. U nas ste vzdy vitany.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články