Aktivity pokonfirmačnej mládeže SEAVC

Aktivity pokonfirmačnej mládeže SEAVC
 
„Teraz však zostáva viera, nádej, láska, to troje, ale najväčšia z nich je láska“ (1. Kor. 13;13)... je to motto tohtoročného stretnutia pokonfirmačnej mládeže našich seniorátov. Stretnutie evanjelickej mládeže Báčskeho seniorátu sa konalo v minulú sobotu 16. júna 2012 v Pivnici, stretnutie mládeže Sriemskeho seniorátu bude na budúcu sobotu 23. júna v Ľube a mládež Banátskeho seniorátu sa stretne 6. júla v Jánošíku. Letný tábor bude prebiehať v Báčskom Petrovci 13.08-17.08.2012.
 
foto
 
Tohto roku sa organizuje iba jedna skupina a prihlásiť sa treba u svojho zborového farára
 
foto
 
Letný tábor skôr býval vo Feketići a v posledných rokoch sa evanjelická mládež stretá v gymnaziálnom žiackom domove v Báčskom Petrovci (Záber z vlaňajšieho stretnutia)
 
V sobotu do Pivnice na stretnutie mládeže Báčskeho seniorátu prišla mládež z Báčskeho Petrovca, Kulpína, Hložian, Kysáča, Selenče a boli tu zároveň aj domáci Pivničania. Program sa začal službami Božími s večerou Pánovou, ktoré mali na starosti domáci kňaz Ján Zahorec, Vladimír Valent, senior báčsky a farár selenčský a Martin Bajza, farár vojlovický a zároveň aj nový koordinátor pre mládež.
 
Stretnutie sa začalo bohoslužbami. Po nich mládež bola rozdelená do skupín a šla do tamojšej Základnej školy „15. októbra“ na prednášky, ktoré mali na starosti bratia a sestry farárky. Prevažne sme sa zaoberali témou tohto stretnutia. Po prednáškach nasledoval obed v miestnostiach slovenského kultúrno – umeleckého spolku (SKUS). Po ňom si mládež mohla zvoliť hudobnú, výtvarnú, biblickú a športovú sekciu. Poobede o 16:00h v SKUS-e v spoločnom programe vystúpila prítomná mládež a predstavili sa aj účastníci hudobnej sekcie s dvomi piesňami, ktoré ich nacvičili tamojšie mládežnícky. Zároveň bolo aj udeľovanie diplomov pre účastníkov dielní.
 
Nasledovala rozlúčka s pozdravom: Stretneme sa v auguste na letnom tábore.
 
Ivan Klinko

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články