Splanetaj sa! Recykluj!

Splanetaj sa! Recykluj!
 
Včera podvečer na námestí v Báčskom Petrovci v rámci kampane Splanetaj sa! Recykluj! usporiadali záverečnú časť ekologickej cyklistickej karavány, ktorá za 5 dní navštívila 6 miest: Gornji Milanovac, Valjevo, Šabac, Obrenovac, Indjiju a Báčsky Petrovec.
 
foto
 
5 dievčat a 7 chlapcov bicyklami najazdili 350 kilometrov a rozdelili obyvateľom uvedených miest 3 tisíc vriec na triedenie odpadu. Na vreciach sa nachádza internetová adresa Recyklačného adresára, v ktorom sú uvedené recyklačné strediská v Srbsku na portály Zelenej iniciatívy – internetová adresa www.zelenainicijativa.rs .
 
foto
 
foto
 
foto
 
Ukončenie, čiže cieľ ekologickej cyklistickej karavány včera večer v Báčskom Petrovci uzavreli ekologicko – umeleckým kabaretom, v ktorom účinkovala skupina umelcov Cikrusféra a koncertom hudobníkov Tiću and White City Massive.
 
Cyklistickú karavánu podporila i Obec Báčsky Petrovec a po príchode do Petrovca sa im prihovorili predstavitelia obecnej správy.
 
foto
 
foto
 
Cyklisti, v mestách cez ktoré prechádzali, šírili ekologické odkazy o dôležitosti recyklácie a vyzývali obyvateľov, organizácie, inštitúcie a recyklačné podniky aktívne sa zapojiť do zhromažďovania recyklačných surovín.
 
Tohtoročná karavána je treťou v poradí a za minulé dva roky karavána z ekologickými odkazmi navštívila 20 miest v Srbsku a na nej sa zúčastnilo vyše 40 cyklistov.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články