Kovačičania na Slovensku

Kovačičania na Slovensku
 
V dňoch 04.-08. júla 2012 kovačický cirkevný zbor číslo II vedený zborovou farárkou Mgr. Annou Petrákovou pobudol na Slovensku v Myjavskom senioráte. Pri príležitosti Dňa Cyrila a Metoda Kovačičania sa najprv zúčastnil na spomienkových slávnostných službách Božích na hrade Branč a potom aj na nedeľňajších službách Božích v evanjelickom kostole v Senici.
 
foto
 
Na spomienkových slávnostných službách Božích na hrade Branč sa početným prítomným prihovoril generálny biskup Evanjelickej a.v. cirkvi na Slovensku PhDr. Miloš Klátik, dištriktuálny biskup ZD Mgr. Milan Krivda, senior Myjavského seniorátu Mgr. Juraj Šefčík, seniorka Považského seniorátu Mgr. Eva Juríková ako aj mnohí zboroví farári a farárky. Na tomto tradičnom Dištriktuálnom dni Západného dištriktu kázal Mgr. Jan Waclawek, biskup Slezské církve evangelické a.v.
 
foto
 
Program na Branči bol obohatený vystúpením spevokolov Zvon z CZ Trenčín, detským spevokolom Prvosienky z CZ Častkov a zborovým spevokolom z CZ Kovačica II a službámi Božími pre deti.
 
V rámci turné Kovačičania usporiadali i celovečerné programy spevokolu a mládeže v Myjave a v Brezovej pod Bradlom. Mládežnícke kvarteto bolo svojráznym hnacím motorom týchto programov.
 
foto
 
Na nedeľňajších predpoludňajších službách Božích v evanjelickom kostole v Senici návštevu z Kovačice srdečne privítal domáci kňaz a senior Myjavského seniorátu Juraj Šefčík, (ktorý na začiatku svojej kaplánskej služby pôsobil práve v Kovačici) a kázňou slova Božieho poslúžila hosťujúca farárka Anna Petráková z Kovačice.
 
foto
 
Juraj Šefčík a Anna Petráková
 
foto
 
V rámci nedeľňajších bohoslužieb v senickom kostole vystúpil spevokol CZ Kovačica II
 
foto
 
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič je pomerne častým hosťom v senickom evanjelickom kostole. Sprava Alica Šefčíková
 
Spolupráca Kovačičanov so slovenskými cirkevnými zbormi bude pokračovať aj v tomto týždni. Privítajú CZ z Kalnej nad Hronom, ktorý na sobotu popoludní navštívi aj Kulpín.
 
Katarína Pucovská
Foto: CZ Kovačica II

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články