Strelecký klub Tatra Kysáč...

Strelecký klub Tatra Kysáč...
 
...na nedávnom slávnostnom zasadnutí Zhromaždenia Matice slovenskej v Srbsku, ktoré prebiehalo v rámci SNS, získal plaketu Dr. Janka Bulíka ako najlepší slovenský športový kolektív v roku 2011. A to, čím sa strelci kysáčskej Tatry aj v tomto roku právom pýšia, je prvé miesto v Srbsku v konkurencii junioriek v streľbe vzduchovkou. Majsterkou Srbska 2011/12 sa stala Ivana Kreková, ktorá je aj zaradené medzi 154 mladých vojvodinských športovcov vo veku 14 až 20 rokov kandidátov na účasť na Olympijských hrách mladých v roku 2014 v Číne a Olympiáde 2016 v Brazílii.
 
foto
 
Majsterka Srbska Ivana Kreková (Foto SK Tatra Kysáč)
 
foto
 
Foto SK Tatra Kysáč
 
Kysáčske kadetky už dlhšie zaznamenávajú úspechy. Tak vlani v Mladenovci obsadili druhé miesto a majsterkou Srbska v sériovej streľbe vzduchovkou sa stala Martina Grňová. V tej istej kategórii v Zreňanine Kysáčanky sa stali majsterkami Vojvodiny. Aj v tomto roku na Majstrovstvách Vojvodiny v Zreňanine Kysáčanky zožali úspech a najväčší, podobne ako i vlani, dosiahla Ivana Kreková, ktorá v konkurencii junioriek získala titul majsterky Vojvodiny.
 
Vlani vo finálovej súťaži Srbskej ligy Ivana Kreková bola druhá a v tomto roku už obsadila prvé miesto. Možno i vďaka novej puške. Štandardnú vzduchovku, ktorá stála 250 000 dinárov dostala do daru od rezortného pokrajinského sekretariátu a Rozvojovej banky Vojvodiny. Ivana verí, že sa s tou puškou dostane aj na Olympijské hry. Vzhľadom na tradične dobré úspechy našich strelcov na Olympiádach, nikdy sa nevie...
 
foto
 
Seniori Streleckého klubu Tatra Kysáč Foto SK Tatra Kysáč
 
Kysáčski strelci roky seriózne pracujú, preto ani neprekvapujú ich úspechy. Strelecký klub Tatra z Kysáča úspešne pôsobí už 33 rokov. A nech sa im darí aj dobudúca.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články