Na zborovom konvente v Kulpíne dôveru vyjadrili Jaroslavovi Javorníkovi

Na zborovom konvente v Kulpíne dôveru vyjadrili Jaroslavovi Javorníkovi
 
V rámci predpoludňajších služieb Božích, v Kulpíne dnes prebiehal i zborový konvent na ktorom verejným hlasovaním veľká väčšina prítomných vyjadrila dôveru Jaroslavovi Javorníkovi, doterajšiemu farárovi v cirkevnom zbore v Hajdušici a kandidátovi na nového kulpínskeho farára. Kulpínsky cirkevný zbor po odvolaní z funkcie dlhoročného kulpínskeho farára Vladimíra Grňu zostal bez duchovného pastiera a dnešným činom takmer na sto percent (iba štyria boli zdržaní), Kulpínčania sa aklamáciou vyjadrili za Jaroslava Javorníka.
 
foto
 
Predpoludňajšie služby Božie odbavoval biskup SEAVC v Srbsku d.p. Samuel Vrbovský
 
foto
 
Po bohoslužbách, ktoré vykonával biskup SEAVC v Srbsku d.p. Samuel Vrbovský, nasledoval zborový konvent, ktorý prebiehal bez väčších problémov a na ktorom synodálny dozorca SEAVC v Srbsku Pavel Lomianský krátko ozrejmil state z cirkevnej Ústavy v súvislosti s konventom ale aj povinnosťami farára. Po hlasovaní, ktoré prebiehalo rýchlo a bez problémov, prítomní sa z kostola presťahovali do farských priestorov. Vyhlásený bol totiž Deň otvorených dverí a záujemcovia si mali možnosť obzrieť upravené a zrekonštruované priestory farárovho bytu.
 
foto
 
foto
 
Usilovní cirkevníci rekonštrukciu bytu ukončili v rekordnej lehote – iba za 10 dní. Tak sa udialo vďaka obetavosti veľkého počtu členov, ktorí masovo prichádzali pomôcť v úpravách. V najbližších dňoch by sa do upravených farských priestorov mohol nasťahovať novozvolený zborový farár s rodinou.
 
foto
 
Mgr. Jaroslav Javorník PhD. (1975) doktorandské štúdium absolvoval v akademickom roku 2007/08 na Evanjelickej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+1 #2 gabikaa 2012-08-23 17:17
Gratulujem riadne novozvolenemu bratovi fararovi Mgr Jaroslavovi Javornikovi PhD. Zelam mu ,aby viedol cirkevny zbor k plnsiemu zivotu z viery.

Pane Ježišu, urob ma veľkorysým evanjelizátorom a rozsievačom tvojho slova na všetkých pôdach. Naplň ma nadšením a odvahou, Pane, aby som vykročil vpred a šíril tvoje zrná slova po celom svete!

List Hebrejom 10, 11 - 18; Žalm 110, 1 - 4
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 Guest 2012-08-22 06:14
:-)
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články