Nebojša Jovanović majster Srbska a prehliadka oldtimerov

Dve športové správy z Petrovca
 
Nebojša Jovanović majster Srbska a prehliadka oldtimerov
 
Reprezentant Srbska v cyklistike Nebojša Jovanović z Báčskeho Petrovca získal titul štátneho majstra v horskej jazde na majstrovstvách vo Valjeve a na Divčibarách. Dráhu dlhú 13,5 kilometrov Nešo zdolal za 28:14 minút a o 36 sekúnd bol rýchlejší od druhoumiestneného Marka Stankovića. Bravo Nešo!
 
foto
 
 
Druhú športovú správa prinášame priamo z Petrovca a Kulpína, kde sme sa boli podívať na krásne staré automobily. Slnečné počasie vylákalo na cesty aj staručkých pánov veteránov - oldtimery, ktoré sa dnes v celej svojej kráse predvádzali ulicami Nového Sadu ale aj Báčskeho Petrovca a Kulpína.
 
 
Osobné automobily, motocykle a trojkolky zavítali aj do kulpínskeho kaštieľa a na spiatočnej ceste do Nového Sadu sa zastavili aj v AquaParku Petroland v Báčskom Petrovci, kde práve prebiehala generálna skúška voľby krásky Miss leta 2012.
 
foto
 
Foto AquaParku Petroland
 
Od dnes a do stredy 29. augusta Nový Sad je hostiteľom 16. medzinárodného zhromaždenia majiteľov oldtimerov a dnešná veterán rallye vyštartovala z Nového Sadu v smere na Srbobran a Temerin, a na spiatočnej ceste do Nového Sadu pokračovala cez Kulpín a Petrovec. Jazdu zakončili v Novom Sade na Námestí slobody, kde sa v plnej svojej kráse predvádzalo vyše 80 starých vozidiel z piatich európskych krajín. Zajtra sa oldtimery budú predstavovať na Petrovaradínskej pevnosti.
 
Text Katarína Pucovská
Snímka Martin Pucovský

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články