SVD má novú riaditeľku

SVD má novú riaditeľku
 
Tento titulok zo dňa 30. septembra 2011 je znovu aktuálny a tak ho iba prepisujeme z vlaňajšej septembrovej archívy tohto portálu. Po roku došlo totiž k zmene na čelnej pozícii v Slovenskom vojvodinskom divadle (SVD) - našej inštitúcie osobitného významu. Novou úradujúcou riaditeľkou SVD odo dnes je 24 ročná Ivana Ilićová z Báčskeho Petrovca, ktorá na tomto poste vystriedala lekárku všeobecnej praxe Jaňu Urbančekovú - Fejzulahi. Tak rozhodli poslanci v zhromaždení Obce Báčsky Petrovec na včerajšej schôdzi parlamentu.
 
foto
 
Vládnuca väčšina v čele s Demokratickou stranou vykonala ešte niekoľko ďalších zmien a na vedúce funkcie vymenovala niekoľko nových riaditeľov. Tak komunálny podnik Progres bude viesť doterajší predseda obce Vladimír Turan, obecnú turistickú organizáciu Dario Adamović z Magliću, v čele Informačného strediska a Rádia Petrovec zostane aj ďalej Katarína Melegová Melichová a na vedúce miesto Riaditeľstva pre stavebný pozemok a cestné hospodárstvo vymenovali Ondreja Bovdiša z Petrovca.
 
Ivana Ilićová je najmladšou zo všetkých novozvolených riaditeľov, narodená je v roku 1988 a je absolventkou marketingovej komunikácie a reklamy Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.
 
Článok o predošlej zmene v SVD možno si prečítať tu: http://www.kulpin.net/aktuality/svd-ma-novu-riadite-ku.html a pod článkom v komentároch bol zaujímavý postreh, ktorý znel: Bravo. Tak aj ja ako dobrý drobnochovateľ, poznám zvieratá a chcem pomôcť, prečo ma nedajú za šéfa veterinárskej stanice, čo aj nemám zakončenú fakultu, tú za zvieratá? Neviem, ale tento prípad s divadlom mi dáva nádej.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

+6 #33 RE: SVD má novú riaditeľkudivadelník 2012-11-14 02:42
Výbor pre kultúru nemal smelosť a ani necítil nejaký záväzok z aspektu umeleckého nejako reagovať na zvolenie danej slečny. Je to proste nepochopiteľné, lebo on ako taký by sa mal ozvať proti barbarizmu politikov v oblasti kultúry. Aj čo by sa nič nezmenilo, aj čo by nikto nezareagoval, aj tak, aby boli čistí sami pred sebou. Darmo. Načo nám je taký Výbor pre kultúru?
Nahlásiť administrátorovi
0 #32 gabika 2012-11-04 02:47
Výbor pre kultúru
Výbor pre kultúru je stále odborno-výkonné pracovné teleso NRSNM.

Zaoberá sa:
- rozvojom, zveľaďovaním a zachovaním kultúry a kultúrneho dedičstva, etnických, náboženských a jazykových svojrázností a tradície príslušníkov slovenskej národnostnej menšiny;
- postavením kultúrnych, umeleckých a vedeckých ustanovizní, spolkov a združení vo všetkých oblastiach kultúrneho a umeleckého života príslušníkov slovenskej národnostnej menšiny;
- stanovením a záchranou inštitúcie kultúrneho dedičstva slovenskej národnostnej menšiny a zasadzovaním za jeho predstavovanie v štátnych inštitúciách: múzeoch, archívoch a inštitúciách pre ochranu kultúrnych pamiatok;
- podporovaním literárnej, hudobnej, scénickej tvorivosti, výtvarníctva;
- ochranou kultúrnych úžitkov, činnosti knižníc, vydavateľskej činnosti, kinematografie a inými otázkami v oblasti kultúry, ktoré vyplývajú zo zákona a Štatúta NRSNM s cieľom zabezpečenia a ochrany práv na zachovanie kultúry a kultúrneho dedičstva, etnických, náboženských a jazykových zvláštností a tradície príslušníkov slovenskej národnostnej menšiny.

Členovia Výboru pre kultúru:

Annamária Boldocká Grbićová
Predsedníčka Výboru pre kultúru NRSNM

Anna Chrťanová Leskovac
podpredsedníčka VPK NRSNM

Vladimír Valentík
Ján Makan
Pavel Čáni
Anna Séčová Pintírová
Milina Sklabinská
Katarína Mosnáková
Valentín Grňa
Mária Ďurišová
Martin Prebudila

Koordinátorka VPK NRSNM Mária Pavlovová Čániová
V rámci Výboru pre kultúru pôsobí deväť komisií:

Komisia pre divadelnú a audiovizuálnu činnosť
Ján Makan, predseda
Vladislav Feketeová, členka
Ľuboslav Majera, člen
Alexander Bako, člen
Ján Kmeťko, člen
Elena Hložanová, členka
Danka Hriešiková, členka

Komisia pre ochranu kultúrneho dedičstva
Anna Séčová Pintirová, predsedníčka
Marian Pavlov, člen
Taňa Mitićová, členka
Kristína Kevenská, členka
Vieročka Šípková, členka

Komisia pre literárnu tvorbu
Martin Prebudila, predseda
Ladislav Čáni, člen
Adam Svetlík, člen
Pavel Matúch, člen
Katarína Hricová, členka
Ján Salčák, člen
Jaroslav Litavský, člen

Komisia pre výtvarnú činnosť
Pavel Čáni, predseda
Vladimír Valentík, člen
Jozef Klátik, člen
Marián Karavla, člen
Ján Glozík, člen
Ján Chlpka, člen
Michal Madacký, člen

Komisia pre vydavateľskú činnosť
Vladimír Valentík, predseda
Víťazoslav Hronec, člen
Michal Ďuga, člen

Komisia pre hudobnú činnosť
Milina Sklabinská, predsedníčka
Anna Medveďová, členka
Juraj Ferík, člen
Mariena Stankovićová – Kriváková, členka
Pavel Tomáš ml., člen

Komisia pre knižničnú činnosť
Mária Ďurišová, predsedníčka
Jarmila Stojimirovićová, členka
Ľudmila Gabrišová, členka
Zdenka Valentová - Belić, členka
Eva Taubertová, členka
Nataša Filipová, členka

Komisia pre zveľadenie festivalov a kultúrnych podujatí
Katarína Mosnáková, predsedníčka
Milina Sklabinská, členka
Valentín Grňa, člen
Michal Čiliak, člen
Marijan Pavlov, člen

Komisia pre činnosť na zachovávaní a zveľadení ochotníckych spolkov a združení slovenskej tradičnej kultúry v Srbsku
Valentín Grňa, predseda
Anna Chrťanová Leskovac, zástupkyňa predsedu
Michal Hataľa, člen
Michal Spišiak, člen
Ján Marko, člen
Stanislav Dierčan, člen
Jaroslav Litavský, člen
Nahlásiť administrátorovi
+1 #31 re: komentar..gabika 2012-11-04 02:45
Citovanie a tak tak..:
bravo sajo sajko. ale ved', ze sa ich to nedotklo ani len trocha. e to je smutne a nie vol'ba riaditela ako co sa pise hore v textoch. riaditelov aj bolo aj bude, a aj tych co komentuju tak alebo onak tiez bolo a bude. nic sa tu nezmeny este veeeela casu. a dobre je aj takto, ma svet o com zorpravat.
Zasadal Výbor pre kultúru
26 Október 2012 | Výbor pre kultúru


V miestnostiach Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny (NRSNM) v Novom Sade dňa 24. 10. 2012 zasadal Výbor pre kultúru NRSNM. Na začiatku zasadnutia sa zaoberal vymenovaním úradujúcej riaditeľky Slovenského vojvodinského divadla Ivany Ilićovej. Po diskusii členovia Výboru konštatovali, že Výbor pre kultúru akceptoval túto informáciu, ale sa bližšie k tomu nebude vyjadrovať. Členovia Výboru sa podobne vyjadrili aj keď ide o už vymenovaných členov Správnej rady tejto inštitúcie. Na základe požiadavky Zhromaždenia Obce Báčsky Petrovec, aby bol daný návrh na jedného člena Správnej rady tohto divadla, členovia navrhli dlhoročnú divadelníčku, herečku a právničku Zuzanu Tárnociovú.
Členovia výboru rokovali aj o Štatúte Slovenského vojvodinského divadla, ktorý je vypracovaný podľa zastaraných zákonných osnov.
V pokračovaní sa zaoberali aktuálnou problematiku v práci komisií Výboru pre kultúru a dynamikou uskutočňovania podujatí podľa plánu a programu na tento rok. Konštatovali, že sa hodne toho z plánovaného i konkrétne realizuje. V plnom prúde bežia prípravy na detskú divadelnú prehliadku 3xĎ, ktorá je plánovaná v dňoch 16. až 18. novembra t. r. v Starej Pazove a prípravy na VIII. Muzikologickú konferenciu pod názvom Slovenská hudba vo Vojvodine, ktorej usporiadateľom je Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov a bude realizovaná 24. novembra t. r. v Novom Sade. Seminár Verbálna komunikácia s prvkami dramatickej výchovy úspešne prebieha už druhý školský rok a absolvovalo ho viac ako 30 našich osvetových pracovníkov a pracovníčiek.
V záverečnej časti zasadnutia členovia Výboru pre kultúru navrhli Miru Brtkovú našu renomovanú výtvarníčku, divadelnú a filmovú režisérku za kandidátku na Cenu Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny, ktorá sa udeľuje jednotlivcovi za celoživotný, resp. kolektívu za výnimočný prínos zachovávaniu, rozvoju a prezentácii národnej a kultúrnej identity slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku.
Najnovších 5 - Výbor pre kultúru
Nahlásiť administrátorovi
+1 #30 komentar..a tak tak.. 2012-10-31 12:36
bravo sajo sajko. ale ved', ze sa ich to nedotklo ani len trocha. e to je smutne a nie vol'ba riaditela ako co sa pise hore v textoch. riaditelov aj bolo aj bude, a aj tych co komentuju tak alebo onak tiez bolo a bude. nic sa tu nezmeny este veeeela casu. a dobre je aj takto, ma svet o com zorpravat.
Nahlásiť administrátorovi
+8 #29 Boze moj... a este raz o tom divadle, hLudu o ľudsajo sajko 2012-10-11 22:58
Nebudem teraz hovorit o volbe riaditela SVD ale o niecom inom. Prednedavnom v Petrovci umrel doajen divadelnej sceny Pavel čiliak... počul som, ze tak ako co sa nemal kto na pohrebe Andreja Privatskeho prihovrit rozlucit, a boli tam aj take osobnosti ako Luboslav Majera, Pavelčani, futbalisti Jan Pavlis, Pavel Struhar, vsade pritomný Jano Černak, tak sa vraj ani s Čiakom nikto nerozlucil iba čo pani Majerova zarecitovala jednu basen. Zialbohu som nebol tam, lebo som o pohrebe neskoro pocul.
Velmi ma rozcarovalo to, ze ani v nasom tyzdenniku Hlas ludu som nenasiel nijaky textik, povedzme z pera pani Melegovej-Melichovej , či Jana Černáka... lebo niekoho ineho :sad:
Nahlásiť administrátorovi
-4 #28 uaaaa!1389 2012-10-09 14:28
Bruka za sve vas sto uopste i komentarisete sve ovo. Zar nemate pametnija posla? Ne znam dali je smesno ili zalosno.
Nahlásiť administrátorovi
0 #27 omajgad 2012-10-09 03:28
misljenja ko dupeta- svako ga ima :P
Nahlásiť administrátorovi
+9 #26 slov.akorepa3 2012-10-07 15:30
Minula riaditelka bola cez politiku a to ze ma divadelny virus je ni dost aby bola riaditelkov, predminuly tak isto dosadeny politickou liniou, pred predminuli podav demisiu kvoli politickej neprislushnosti. Tak, ze u nas je politika MATKA. Radshej by ste organizuvali gej paradu petrovci... SVD=sociala v dedine
Nahlásiť administrátorovi
+4 #25 RE: SVD má novú riaditeľkudivadelník 2012-10-07 15:26
Všimnite si počet komentárov na ostatné správy a na túto, aj ten údaj niečo hovorí. Ale, darmo my tu píšeme, keď si to nevšimnú a neuvedomia tí, čo o nás a našom divedelníctve rozhodujú. Teda, mám nádej, že sú dostatočne inteligentní na to, aby vedeli, že robia úplnú sprostosť a to hovorí, že im je jedno, ako to s divadlom pôjde, len aby zostali na moci. A že sa neozve Národnostná rada? Veď nebude partajná kolegyňa proti partajnému kolegovi! Naopáko, ešte aby aj tu DS nebola pri moci! Tak všetkými silami len držať moc, prostriedok je nie dôležitý a SVD celkom nedôležité. Ale sa vieme chváliť, ako naša zelená vetva má profi divadlo. Pritom už rokami to divadlo je na úrovni ochotníckeho, keď ide o kvalitu produkcie.
Nahlásiť administrátorovi
+8 #24 RE: SVD má novú riaditeľkuMita 2012-10-05 11:40
Nikomu nezavadza riaditelka, ako ta aj ta osoba, ale deti kde ste vy to videli, ze student novoskonceny a razom do direktorskej foteli...? E to nieto nikde....
Nahlásiť administrátorovi
+6 #23 re: E takto sa maju veci:Guest 2012-10-05 11:37
Citovanie slov.akorepa2:
Ako ludia co sem pisu, nevidia ze sa presne vidi kto je ked napise volaky komentar. A este ked je to volakto z tej budove... strasnvo. (nemyslim na slov.akorepa, tem je ok). Najhorsie je to ze nikto z Vas, sa v zivote nema s cim pochvalit. Buc clovek a choj na rozhovor s novou direktorkou, primi ta istotne, a povedz ze aky mas problem, pozaluj sa ze to co ona tam robi ze je zle, lem neviem na zaklade coho lebo je 3 dni tam, no ale ok. Najlaksie je takto z boku dobacuvat, cak? Pa 100 rokov sa zle spravuje secko v tomto Petrovci a Vam je najvecsy problem kto je direktor svd-a? Pa v tej ustanovizni horsie nemoze byt ako co bolo. Ze vraj nemaju peniaze, ha ha mozes mysliet. A na co sa 100tia tam, ak aku maju zasluhu? Hm, vlastne maju, vidia sa na co sa podoba svd! Polu razom domov alebo na ,,drustveno koristan rad'' po zasluhach komu kelko sleduje.



Ako nerozumiete, že ide o princíp, pravidlá normálneho fungovania. Že sa na miesto riaditeľa kultúrnej ustanovizne nesmie ísť po politickej línii po mame, že nemôže byť neskúsená osoba na čele ustanovizne, že sa musí do divadla trochu aj vyznať, že sa musí uctievať aj niečo iné okrem politiky. Tak zatvorme školy a fakulty a poďme všetci do politiky, keď je to jediné čo sa opláca v tomto štáte a obci. Kým budeme takto pasívni, tak nám aj pojde.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #22 E takto sa maju veci:slov.akorepa2 2012-10-04 15:29
Ako ludia co sem pisu, nevidia ze sa presne vidi kto je ked napise volaky komentar. A este ked je to volakto z tej budove... strasnvo. (nemyslim na slov.akorepa, tem je ok). Najhorsie je to ze nikto z Vas, sa v zivote nema s cim pochvalit. Buc clovek a choj na rozhovor s novou direktorkou, primi ta istotne, a povedz ze aky mas problem, pozaluj sa ze to co ona tam robi ze je zle, lem neviem na zaklade coho lebo je 3 dni tam, no ale ok. Najlaksie je takto z boku dobacuvat, cak? Pa 100 rokov sa zle spravuje secko v tomto Petrovci a Vam je najvecsy problem kto je direktor svd-a? Pa v tej ustanovizni horsie nemoze byt ako co bolo. Ze vraj nemaju peniaze, ha ha mozes mysliet. A na co sa 100tia tam, ak aku maju zasluhu? Hm, vlastne maju, vidia sa na co sa podoba svd! Polu razom domov alebo na ,,drustveno koristan rad'' po zasluhach komu kelko sleduje.
Nahlásiť administrátorovi
+2 #21 re: GratulujemeTomas Vizi 2012-10-03 16:15
a myslim to uprimne. Ako gastarbajtera tuka mi puci kto je na čele, zaujimaju ma len vysledky a to len zo zvedavosti.
Nahlásiť administrátorovi
-2 #20 GratulujemeTomas Vizi 2012-10-03 16:10
Gratulujeme novo zvolenej riaditelky a prajeme vela stastia, uspechu a motivacie.
Nahlásiť administrátorovi
+4 #19 vsimol si volakto?slov.akorepa 2012-10-03 07:36
ze svd funguje napichu od zalozenia, a direktori sa menili, menili a menili.aj teraz sa sikovne vsetky problemi usmernuju na novu v.d. direktorku a ona s pracou svd nema nic spolocne.takze zostava len uzavriet logicky:Pokial v svd bude nazamestnavana ekipa "talentov do nicoho" taka bude aj firma.dovi,co by povedal, volakto.
Nahlásiť administrátorovi
+21 #18 len vraj spievMESajo 2012-10-01 00:35
lEN VRAJ SIEVAME A Tncujeme a hrme divADLA... TOTO POSLEDNE UZ ASI BUDU HRAT LEN PETROVSKI POLITIKOVIA. bOZE MOJ TI, jOVI DORCA, PRICO, GROG, VLADO DORCA, ANNA LABATOVA,BACI ONDRO KOROSOVOV... SA MAJU PREVRATIT V HROBE...

MAMA POCUJES MOJ VYKRIK PREBOLESTNY!!!!
:evil: :evil: :evil:
Nahlásiť administrátorovi
+8 #17 re:Sajo 2012-10-01 00:29
[quote name="Anonymný"]Stra šné je aj to, že sa nikto o tomto kriticky nezmieni v médiách, ani Hlas ľudu, ani Petrovské noviny, nedajbože TV Petrovec, RTV. Zostane všetko na týchto našich komentároch. Verejná mienka v tejto našej menšine nejestvuje, ale zato cenzúra a autocenzúra v médiách len tak kvitne. V Hlas ľudu sa nesmie zjaviť nič, čo má kritický prízvuk, všetko musí byť milé a pekné. A predsa je SVD vojvodinské a nie len petrovské, aby bolo ponechané napospas ľuďom, ktorých nezaujíma nič iné, len vlastné pozície a moc, dokonca možno polovica z tých výborníkov ani nevie čo to je SVD. Je dôležité len tam dať voľakoho z našich, a či ten robiť vie, to nezaujíma nikoho, lebo je náš. A keď ide o to, že mladej Ivane načim dať šancu, nezhodujem sa s tým. Ktorá vážna firma by si za vedúceho zvolila študenta? Ani jedna. Ale, obec je nie vážna firma, ani vážny zamestnávateľ. Pritom sú tí ľudia platení z našich peňazí a preto si myslím, že by sme mali byť oveľa hlasnejší v upozorňovaní lokálnych politikov na hlúposti, ktoré robia. lebo, takto si myslia, že im úplne všetko prejde.

Väčšinový narod si neváźi ani sám seba, lebo je zahlúpený svojími vlastnými sebaklami, a falośnou históriou o"junaśtve"!!
Nahlásiť administrátorovi
-6 #16 Guest 2012-09-30 11:45
Odpoveď Zypa Cupákovi:
Zodpovedne tvrdim, že národnostné menšiny v tmto štáte majú všetky práva ako aj väčšinový národ, ako ani v jednom štáte vo svete. Zodpovedne tvrdim, že si väčšinový národ zo všetkých menšín najviacej cení slovač.
Že pomaly budeme ako Indiáni, máte pravdu, ale sami sme si na vine. Veď na prvej strane v Hlas ľudu neustále sú mladí Indiáni v kroji, alebo starí, ktorí na koni plečkujú kukuricu, rukou kosia pšenicu, alebo na plechu pečú papriku. A ako ste Vy, alebo ako som ja prispel aby tomu nebolo tak, môžeme si pohovoriť pri káve, alebo verejne.
J. Sabo
Nahlásiť administrátorovi
+13 #15 Opozícia 2012-09-30 11:21
Trochu sa už odbočilo z témy.
V období 2004-2008 v petrovskej obci správna rada verejného alebo obecného podniku vypísala sueh na riaditeľa. Kandidáti s prihláškou podávali aj program práce, podľa ktorého by mal podnik/ustanovizeň pracovať, ak oni budú zvolení za riaditeľa. Tomu sa povie departizácia.
Terajšia moc/koalícia v obci B. Petrovec musí funkcie podeliť ako "ratni plen", bez ohľadu na súbehy a kvalifikácie. A koalícia "zodpovedá" za pracovné dosaženia a úspechy navrhnutých a schválených riaditeľov. Preto sa opozicia nezúčastnila v obecnom kádrovaní. Kádrovali iba "káderníci".
A keď sa lepšie človek prizrie, na moci sú SPS, radikáli (pri tichosti, lebo aj oni budú mať štvrtého pomocníka predsedu obce), a ak sa spôsob práce DS vyrovná, a vlastne je aj rovnaký, s JUL, máme to čo sme si zvolili.
Prečo JUL? Že sa média nezmieňajú kriticky o tom, čo sa stáva v obci. Novinári nesmú o tom písať, ako vám je to nie jasné, kým väčšinu v NRSNM, ako zakladateľovi Hlas ľudu, tvorí DS.
J. Sabo

O témach: autonomia, Hlas ľudu a kam speje vojvodinská slovač navrhujem osobitné forum.
Nahlásiť administrátorovi
+24 #14 Zypo Cupak 2012-09-29 12:28
Úplne sa zhodujem s predošlým "Anonymom", keď podčiarkuje, že naše médiá sú sú nanič. Otvorte si napr. H.Ľudu a čo tam najdete? Kuleni-jády, torty-jády, guláš-jády... no slovenský národ sa má. Len oslavuje a prežiera sa. O zániku škôl, o katastrofálnej slovenčine, o národnej hrdosti... nenajdete ani slova. Najviacej ak, tak len vďaku režimu, že nám dovolí aj toto. Nezadlho budeme, ako Indiáni v Amerike. Tancovať pre turistov. Ľudia, veď predsa sme na "dedičnej pôde" a táto nikdy nebola ani srbská, ani maďarská, ani...ale spoločná. Ako to, že odrazu sme stratili chrbticu? Stali sme sa poltrónmi. Vždy len ďakúvame za nič. Neveieme si zastať svoje. Hľa, v N. Sade "lópovi" mania lokálne vlády, ba nie len v N. Sade, ale všade vôkol. Pozritr sa na "veľkosrbské" sajty a čo najdete? Hrozia nám vyhostením. Nie všetci Srbi, len časť "dodjošov" a vraj Maďarom dajú jeden sendvič a nám, keď musíme dlhšie cestovať, dajú aj dva. Nikto sa nevie ozvať na takéto nacistické "sľuby"? Nieto medzi nami aspoNám je šecko enoň jeden vodca, aspoň jeden intelektuál, čo by podporil snahu vojvodinských Srbov o návrat pravej autonómie? Veď toto sa kiaže, ako v tej básničky:"Vyhnali ma z vlastnej chaty, zima bola, gaty..." Sme naozaj takí, ako píše "Autonomija", že len vojvodinskí Srbi sa dožadujú svojich práv, kým Slováci vravia: "Nám je šecko eno", alebo Maďari: "Nem, nem, nem soha".
Tá slečna Ilićová, či vôbec ako sa volá, ako študentkane absolventka managementu nemusí ani byť odstrčená (pre neskúsenosť), ale ako odborníčka, môže byť dobrá. Veď v nejednej nemocnici ako administrátor nie je doktor, ale odborník z ekonómie, práva...v americkej NASA neriadi nejaký bývalý astronaut, ale adminstrátor atď. a že "otcovia" Petrovca o divadle nemajú ani šajnu, aj s tým sa zhodujem.
Bolí ma však, keď si otvorím H. Ľudu a tam nič nenajdem, vlastne sú tam litery, ale za nič nestoja. Štát prepaduje, ľudia biedia, prichádza aj zima, treba ohrev... a odkiaľ? Platy mizerné, ceny vysoké, no proste bieda a naše médiá mlčia. Robíme si "-jády". Kde sú nám vodcovia? Kde je naša elita (ak ešte také niečo aj máme)?
Kde sú bývalí komunisti? Aj oni pomreli, ale si prezliekli kabáty? Áno, na apka Titu si už len spomíname. Aj po zlom, ale aj po dobrom. Vtedy nikto netrpel hladom, nemorzol počas zimy...
Dúfam, že sa naším kvazi novinárom predsa raz ozve svedomie, hrdosť, vypravý chrbtica a i keď štát určí nejakú cenzúru, ako novinári, predsa len najdu cestičku na reálne informovanie a samocenzúru odhodia do kucova.
Nahlásiť administrátorovi
+10 #13 Guest 2012-09-29 08:08
Strašné je aj to, že sa nikto o tomto kriticky nezmieni v médiách, ani Hlas ľudu, ani Petrovské noviny, nedajbože TV Petrovec, RTV. Zostane všetko na týchto našich komentároch. Verejná mienka v tejto našej menšine nejestvuje, ale zato cenzúra a autocenzúra v médiách len tak kvitne. V Hlas ľudu sa nesmie zjaviť nič, čo má kritický prízvuk, všetko musí byť milé a pekné. A predsa je SVD vojvodinské a nie len petrovské, aby bolo ponechané napospas ľuďom, ktorých nezaujíma nič iné, len vlastné pozície a moc, dokonca možno polovica z tých výborníkov ani nevie čo to je SVD. Je dôležité len tam dať voľakoho z našich, a či ten robiť vie, to nezaujíma nikoho, lebo je náš. A keď ide o to, že mladej Ivane načim dať šancu, nezhodujem sa s tým. Ktorá vážna firma by si za vedúceho zvolila študenta? Ani jedna. Ale, obec je nie vážna firma, ani vážny zamestnávateľ. Pritom sú tí ľudia platení z našich peňazí a preto si myslím, že by sme mali byť oveľa hlasnejší v upozorňovaní lokálnych politikov na hlúposti, ktoré robia. lebo, takto si myslia, že im úplne všetko prejde.
Nahlásiť administrátorovi
+5 #12 Guest 2012-09-28 18:29
Ak nehráš s tímom, nesmieš urobiť chybu. A opačne: Keď hráš s tímom zdá sa môžeš si v našej "demokracii" robiť čo len chceš.Keby sa len mohla uviesť nejaká kontrola. A potom na zodpovednosť - napr. pár mesiacov nak kopú garády alebo na podobný užitočný spôsob nak vynahradia tú škodu čo urobili, aj tí poslanci aj neschopní direktori. Asi by si potom rozmysleli, či sa baš tak nezodpovedne budú správať :whistle:
Nahlásiť administrátorovi
+5 #11 NRSNMan 2012-09-28 16:06
Zaujímavé je, že nikto nereaguje spred Našej Národnostnej rady?! Veď predsa SVD vyhlásila za inštitúciu osobitného významu!!! A či to bol len malý žart v tomto našom Kocúrkove?!
Mladej Ivane predsa treba dať šancu, nie aj jej mame a bližším a ďalším príbuzným...
Nahlásiť administrátorovi
+10 #10 Guest 2012-09-28 14:28
Prečo je zase vymenovaná úradujúca riaditeľka, veď minulá bola tiež úradujúca. Prečo nešiel súbeh, ako v normálnom svete? Teda, totálne nepotrebné otázky. Preto, lebo by mamina dcéra nemala potrebné podmienky a potom by mama nepodporovala našu lokálnu alfu a omegu. Ja sa trochu čudujem aj danej slečne, veď mohla povedať, že nebude robiť niečo, čo nevie. Alebo si myslí, že vie? Dokonca, už sme jednu lekárku mali, mohla prísť ešte jedna. Veď je to len divadlo. A život je divadlo, a to vie robiť každý. Aj Bratina, ktorý vie istotne o divadle viac, ako nová riaditeľka. Bolo by smiešne, keby nebolo žalostné. Je to nie výnimka, takto sa kádruje všade a preto nám tak aj ide.
Nahlásiť administrátorovi
+9 #9 nezartujem a nepodcenujemJa 2012-09-28 13:01
Nezartujem a nepodcenjujem. Ja by som navrhol za riaditela Pavla Spevaka Bratinu. Plne si to zasluzil. Spraovat by vedel aj od Fejdov alebo od Kukuckov. AJ mnohi poslanci sedia najviac u Cepsyho alebo u bohusa!!
Nahlásiť administrátorovi
+10 #8 Guest 2012-09-28 06:47
Dobre, že sa niekto ozval ohľadom tohto vymenovania, ja som mala obavy že si nik nevšimne niečo, čo má súvis s kultúrou. Lebo, kultúra a divadlo zvlášť sú stratové záležitosti, tam sa veľa zarobiť ani nedá. Preto je o to drzejšie v SVD robiť politické vymenovania a to takých ľudí, čo o tom ABSOLÚTNE nič nevedia. Keď si všimnene dejiny riaditeľov SVD vidno je, ako to všetko ide dolu vodou a nemá žiaden súvis so vzdelaním, skúsenosťou v danej oblasti, výsledkami práce a ostatnými minornými vecami. Lebo, najdôležitejšie je patriť k tým správnym, alebo ku tým, čo tých správnych podporujú. A potom sa dá všetko. K tomu je SVD Národnostnou radou vyhlásené za inštitúciu osobitného významu!!! A môže ho spravovať študentka. Poslanci v lokálnom parlamente nemihnú ani okom, pol slova nepovie ani opozícia a veselo sa to dorieši.
Nahlásiť administrátorovi
+10 #7 evo aj ja 2012-09-27 17:21
e ludia stiham aj ja. evo zajtra otvaram knizocku u zltych, nemam fakultet este ale ak nacim zriadite mi hadam to. a bas za nuzdu nemisim byt ani direktor, mozem byt volaco typa: savetnik asistenta portira. nisom zahtevny, 4 tyzne plateniho rocniho + 5 slobodnych dni, overena knjizica, eno 30000 plat. a posle nasledovnych volbov ak budem mat to stastia a ze volakym cudom si obcania este stale neumiju oci a vy budete este stale tu tak ma hadam date aj za direktora pa makar aj domu smutku...
Nahlásiť administrátorovi
+13 #6 Bože...an 2012-09-27 09:50
...odpusť im, lebo nevedia čo činia... My budeme čušať a trpieť...
Nahlásiť administrátorovi
+11 #5 tragedyHillHomeStudio 2012-09-27 08:50
KATASTROFA NA KVADRAT
Nahlásiť administrátorovi
+10 #4 slnko 2012-09-27 08:05
"vidla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu"
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články