Zlato a striebro pre Veroniku

Zlato a striebro pre Veroniku
 
Veronika Šoškićová je žiačkou základnej školy v Selenči. Je siedmačkou a okrem toho, že je výborná žiačka darí sa jej aj v športe, v karate, ktoré svedomite trénuje. Zatiaľ sa dopracovala k červenému opasku a chystá sa čoskoro na skúšku pre zelený. Nateraz získala osem medailí.
 
foto
 
Veronika je členkou Karate klubu Slavija z Báča a trénuje pod dozorom trénerky Mirjany Kocićovej, ktorá je nanajvýš spokojná s výsledkami, ktoré dosahuje táto mladá nádejná selenčská karatistka. Z nedávnych dvoch súťažení si Veronika znovu priniesla dve medaily. Z Apatinu, kde bola 22. septembra Súťaž o pohár Vojvodiny, ktorú spoločne organizovali Šotokan karate zväz Srbska, Karate federácia Vojvodiny a karate klub Partizán z Apatinu a na ktorej bolo 400 účastníkov z 35 karate klubov z územia Vojvodiny, Veronika si priniesla striebornú medailu v kategórii katy jednotlivci. Z medzinárodného karate turnaja z Čoky, ktorý organizuje tamojší karate klub a ktorý bol v sobotu 29. septembra si priniesla zlatú medailu tiež vo svojej vekovej skupine v katoch jednotlivci. Na tomto turnaji sa zúčastnilo 250 karatistov z dvadsiatich šiestich klubov zo štyroch štátov a to Slovinska, Slovenska, Maďarska a Srbska.
 
Táto mladá a nádejná selenčská športovkyňa si vážne zaumienila pokračovať v tomto športe takže jej zaželajme samé dobré výsledky v súťaženiach doma a čoskoro aj v zahraničí.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články