Đokovićovi v Bratislave venovali šamlík z Kovačice

Đokovićovi v Bratislave venovali šamlík z Kovačice
 
Náš tenista Novak Đoković sa po stredajšej exhibícii v Bratislave presunul do brazílskeho Ria de Janeiro kde dnes, - pre zmenu,- hrá futbal. Spolu s Dejanom Petkovićom účinkuje vo futbalovom stretnutí legiend. "Milujem futbal. Nie som v ňom dobrý, ale budem sa snažiť vychutnávať si každú minútu na ihrisku po boku slávnych mien," uviedol Nole na svojom webe. Zdá sa, že sa mu aj v Bratislave dobre vodilo. Najprv na brífingu hovoril po srbsko-slovensko-anglický a po exhibičnom zápase s Martinom Kližanom ozajstne sa potešil maľovanému šamlíku z kolekcie galérie Babka Kovačica autorky Vieroslavy Svetlíkovej.
 
foto
 
"Ďakujem Martinovi za zápas a divákom za účasť. Hrať a zabávať nie je jednoduché. Slovensko mám teraz ešte radšej,“ poznamenal bezprostredne po víťaznej loptičke na exhibičnom zápase Tennis Classic 2012 Novak Đoković.
 
Hneď po príchode do Bratislavy sa Novak Đoković na brífingu prezentoval aj peknou slovenčinou: "Dobrý večer dámy a páni, ako sa máte?“ Za to si vyslúžil veľký potlesk. Keď však v slovenčine začal viaznuť, na pomoc volal svojho trénera Mariána Vajdu.
 
 
Na tlačovej konferencii dvojnásobný víťaz koncoročného šampionátu ATP World Tour Finals a úradujúci líder svetového rebríčka nezostal nič dlžný ani svojej povesti dobrého zabávača. Slovenská tenisová jednotka Martin Kližan sa tiež nedal zahanbiť. "Bude to o kvalitnom tenise, ale na exhibíciách k tomu patrí aj zábava. Dúfam, že Novakovi ukážem, ako sa hrá tenis," skonštatoval Martin Kližan, na čo Đoković zareagoval: "Nevylučujem, že mi Martin dnes večer nakopne zadok."
 
Martin Kližan na kurte privítal Noleho prezlečený za Jánošíka, no v zápase sa slovenskému hostiteľovi nepodarilo "ozbíjať“ svojho súpera.
 
Novak Đoković nesklamal bratislavské publikum, dobre ich pobavil aj napriek tomu, že premohol domáceho hráča. Najvyššie postaveného Slováka v rebríčku ATP Martina Kližana zdolal za 84 minút 7:5, 6:3. Išlo o prvý vzájomný súboj, obaja sa na profesionálnej úrovni ešte nestretli. - Uvádza slovenská tlačová agentúra SITA.
 
"Novak sa prezentoval pekným tenisom a ukázal svoje kvality. Je to pán hráč. Všetkým predviedol, ako vie hrať tenis. Právom je číslo jedna.“ – zhodnotil Martin Kližan.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články