Žiadosti o dotácie z ÚSŽZ do konca januára

Žiadosti o dotácie z ÚSŽZ do konca januára
 
Teritoriálna expertka Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) Mgr. Gabriela Podmaková pripomína Slovákom mimo Slovenska, že do konca januára treba podať žiadosti o dotácie z ÚSŽZ a zároveň vyzýva, nenechať si túto prácu na poslední chvíľu, lež ju zaslať najskôr ako je možné. „Chcela by som Vás preto veľmi pekne poprosiť, aby ste už na nič nečakali a s posielaním žiadosti začali ASAP“ – píše Gabriela Podmaková. Predseda ÚSŽZ RNDr. Igor Furdík hovorí:
 
 
Zároveň si Vás dovoľujeme informovať o postupe- po tom, čo vyplníte online formulár na stránke ÚSŽZ, my skontrolujeme formálnu stránku žiadosti a pošleme Vám krátke potvrdenie, v ktorom Vás informujeme o tom, do ktorej oblasti ste boli zaradení a tiež, čo musíte urobiť (príloha č. 1- PDF). Vašou úlohou je POSLAŤ všetky potrebné dokumenty poštou aj elektronicky! POSLAŤ DOKUMENTY neznamená, poslať len PDF, ktoré Vám vygeneruje počítač na základe vyplnenia online formulára. Je potrebné aby ste poslali KONKRÉTNE prílohy, ktoré nájdete v METODICKOM POKYNE.
 
Prílohy doplníte aj na základe linku, ktorý Vám pošle tá osoba, ktorá sa zaoberá Vašou žiadosťou. Rovnaký link Vám pošleme aj vtedy, ak ste niečo z povinných políčok v online dotazníku nevyplnili! V prílohe č. 2 nájdete podrobné vysvetlenia, ako postupovať v konkrétnych prípadoch:
 
- Nesprávne vyplnenej žiadosti
- Čo znamená poslať prílohy poštou
- Čo znamená poslať prílohy elektronicky
- Ako a kam nahrať elektronické súbory a ako ich poslať
- Kde a ako komunikovať s úradom.
 
V prípade nejasnosti sa prosím obráťte na týchto zamestnancov, ktorí majú na starosti pomáhať Vám pri vypĺňaní alebo nejasnostiach s predkladaním dotácii:
 
G. Podmaková: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
 
I. Beno: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. (do 24. 01. 2013 zastupuje p. Janíkovú, ktorá tu nie je)
 
M. Janíkova: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.  
 
V prílohe č. 3 Vám zároveň posielam rozdelenie krajín medzi zamestnancov, ktorí budú pracovať s dotáciami. Upozorňujem, že títo zamestnanci nemusia byť zásadne teritorialistami pre tú - ktorú oblasť. Krajanom z príslušných krajín radia len ohľadne dotácií.“
 
 
 
 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články