Zasadali belehradskí matičiari

Zasadali belehradskí matičiari
 
V Belehrade 29. januára 2009 zasadal Výkonný a Dozorný výbor MO MSJ. Zo správy, ktorú vypracoval predseda VV MO MSJ v Belehrade Vladimír Valent vyplýva, že na schôdzi, okrem iného, absolvovali žiadosť predsedu MSJ návrhnúť kandidátov na posty predsedu, podpredsedov, tajomníka a členov Dozornej rady MSJ. Keď ide o funkciu predsedu MSJ, belehradskí matičiari na toto miesto nemali vlastný návrh. Ich kandidátmi na post podpredsedu MSJ sú dipl. ing. elektrotechniky vo výslužbe Pavel TORDAJ zo Zemunu, člen MO MSJ v Belehrade, a Pavel BALÁŽ z Kovačice.
Za matičného tajomníka navrhujú podľa možnosti zvoliť právnika z lokálneho samosprávneho priestoru, prednostne z Báč. Petrovca a o členoch Dozornej rady sa, podobne ako o predsedovi, taktiež nevyjadrili.
Na štvrtkovej schôdzi belehradskí matičiari rokovali aj o Slovenských národných slávnostiach. Vzhľadom na to, že si v tomto roku pripomenieme 90 rokov od poriadania prvých SNS zorganizovaných v auguste roku 1919, náplň tohtoročných slávností navrhli obohatiť historickými faktmi a prierezom poriadania tohto nášho najväčšieho podujatia, ktorého iniciátorom a organizátorom od samotného začiatku bola Matica.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články