Šťastný a usmievavý 8. marec!

Šťastný a usmievavý 8. marec!
 
Toto bude presne o tom, že žena je krkom svojho muža. A nielenže musí otáčať manželovu hlavu v správnom smere, ale ho musí aj napomínať a krotiť. Ešte dávno Voltér povedal: Je nad slnko jasnejšie, že Boh stvoril ženu, aby skrotil muža. Či tak, či onak, sme mužom potrebné. A to, ako veľmi je žena dôležitá aj Cirkvi, prízvukoval napríklad aj pápež Ján Pavol II, ktorý povedal: Cirkev ďakuje za všetky ženy a za každú osobitne.
 
foto
 
Potrebné sme mužom, rodine, Cirkvi, svetu...Obdarené sme predovšetkým darmi rodiť, vychovávať deti, viesť rodinu...To sa donedávna od žien takmer výlučne aj očakávalo, ale... dnes už máme rovnoprávnosť. Musíme sa nielen starať o rodinu, lež sa aj dokazovať v zamestnaní a pasovať sa aj v tvrdom mužskom svete. Kým to všetko zvládneme a dáme na správne miesto, vie nás to veľmi vyčerpať.
 
Jednou z našich úloh by preto malo byť: naučiť sa žiť v našej ženskej energii. V tomto mužskom svete sme sa posunuli viac do mužskej energie. A stojí nás to veľa síl, pretože sa snažíme byť zároveň ženami aj mužmi. Ale, uvedomme si: žena nikdy nebude taký dobrý muž ako je ním sám muž. Jednoducho to nefunguje. Ak potom nemôžeme byť takými dobrými mužmi, ako sú oni sami, či by sme to nemali nejako posunúť trochu viac v náš prospech? Emancipácia bol normálny vývinový krok pri získavaní rovnoprávneho postavenia. Lenže rovnoprávny neznamená rovnaký. Nemôžeme byť rovnaké ako muži. Sme predsa ženy! Netvárme sa tvrdo, radšej sa milo usmievajme.
 
Nechajme mužov nech sú mužmi, nech sú tou hlavou, je to aj pre nich dôležité, a keď im necháme ten pocit, že sú hlavou – teda tým dôležitejším, muži sa nám odplatia, aby rozžiarili naše oči. Dovoľme im to, ak nie natrvalo, aspoň v tento dnešný sviatok žien.
 
Muž je síce vo svojej podstate tvor egoistický. Keď to niekde spomenieme, typická reakcia vie byť: “Ja som si myslela, že len ten môj”. V podstate, on si niektoré veci iba nedokáže domyslieť. Preto, aj keď od muža niečo chcete, povedzte mu to jasne a úplne konkrétne...
 
No, samozrejme, nie sme ani my ženy ideálne. Jeden manžel povedal: - S mojou ženou sa vždy držíme za ruky. Keby som ju pustil, ihneď by išla nakupovať.
 
V každom prípade: Nič tak neskrášli ženu ako zopár koňakov... v žalúdku muža.
 
Všetkým ženám a aj mužom šťastný a usmievavý 8. marec!
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #2 Guest 2013-03-08 21:22
Seriózne, my Vás máme radi, naše ženy, keď nám krásne voniate, alebo na bôb alebo na domáce klobásy. Ostatné vône neuznávame...
Spolok: Rovnoprávnych chlapov so ženami...
Nahlásiť administrátorovi
+3 #1 Guest 2013-03-07 20:56
Toľko a takých pekných vyberaných slov a každé padá plnou silou svojho obsahu na hlavu chlapovu, ako kladivko z páperia.
Pritom sa dotkne každého muža ako teplý pohľad a vábivý úsmev ženy. Zoberte si
koľko len chcete z tej rovnoprávnosti -
veď tak začala aj francázska revolúcia a
trochu pozdejšie u nás prišlo k búne.
Seriózne, my vás máme radi ženy naše, iba že máme krátky život naučiť sa, ako
vám to povedať. Ste naše hviezdy.
Chlap, či muž, no ten rovnoprávny
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články