SLOVENSKÉ NÁRODNÉ SLÁVNOSTI 2008

06.08 2008 - 09.08. 2008

- boli jednou zo základných tém dnešnej schôdze Správnej rady MSJ a predsedov MO MSJ.

Základnú informáciu o prípravných aktivitách podal úradujúci predseda MSJ Branislav Slivka, ktorý kriticky poznamenal, že Slávnosti sú predo dvermi  a ešte vždy nebola zvolaná schôdza Organizačného výboru SNS.

V súvislosti s organizačnými záležitosťami tohtoročných SNS predsedníčka petrovského MO MSJ Katarína Melegová Melichová zdôraznila, že je v tomto roku situácia katastrofálna a že je neprípustné, aby sa politika miešala aj do takéhoto podujatia, akým sú Slávnosti. Tiež doložila, že ešte nie je vypracovaná ani len kostra Slávností.

Predseda športovej komisie MSJ Ján Pavlis informoval, že budú súťaže: stolnotenistov, šachistov, poľovníkov a tak ako aj vlani, plánujú zorganizovať aj basketbalové zápasy. Keď však ide o veľký futbal a takzvanú triagonálu - čiže futbalový turnaj medzi reprezentáciami Báčky, Banátu a Sriemu, poznamenal, že tuná narážajú na prekážky až odpor, takže sa vážne uvažuje o zrušení tejto kategórie a organizovaní turnaja iba v malom futbale.

Stretnutie študujúcej mládeže bude vo štvrtok 6.08.2008 v Selenči - informoval B.Slivka.Piatkový slávnostný otvárací program nateraz je nie spresnený.

V sobotu predpoludním sa usporiada slávnostné matičné zasadnutie a večer gala program a  pravdepodobne to bude choreografia Michala Čiliaka pod názvom Chlieb náš každodenný.Stretnutie učiteľov tradične a s tradičným obsahom bude prebiehať v sobotu popoludní a ich organizáciu má na starosti magister Samuel Fekete.

V nedeľu sa vo všetkých chrámoch v Petrovci, teda evanjelickom, katolíckom a baptistickom usporiadajú príležitostné služby Božie a tento deň bude  patriť aj športovcom, divadelníkom  a deťom.

Rovnako ako aj vlani, aj v tomto roku  je navrhnuté, aby jedna vstupenka na SNS platila na všetky podujatia a navrhnutá je jej cena 100 dinárov.

Generálny uzáver v súvislosti so SNS 2008, ktorý síce na Matičnom zasadnutí nebol vyrieknutý, by mohol znieť: málo je urobeného a veľa neznámeho.

To, čo ešte viac môže strpčiť prácu organizátorov tohtoročných SNS a na čo poukázala Katarína Melegová Melichová - odvolávajúc sa na slová riaditeľa SND Pavla Čániho, je možnosť, že rovno v čase SNS 2008 petrovský Dom kultúry môže byť v lešení, keďže sa čoskoro má začať s jeho rekonštrukciou.

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články