Svetlane Zolňanovej Ďakovný list sv. Gorazda

Svetlane Zolňanovej Ďakovný list sv. Gorazda
 
Pri príležitosti Dňa učiteľov slovenský minister školstva Dušan Čaplovič udelil včera pedagógom z celého Slovenska ako aj dvom zahraničným pedagogickým pracovníčkam najvyššie morálne ocenenia v rezorte školstva SR: medaily a ďakovné listy sv. Gorazda. Veľkú medaila za pedagogickú činnosť v prospech rozvoja slovenského národného školstva v Maďarsku získala Zuzana Medvegyová zo Sarvaša a ocenenie za dlhodobé aktívne pôsobenie v oblasti edukácie pedagogických pracovníkov a podporu propagácie slovenského jazyka a kultúry získala riaditeľka selenčskej základnej školy a koordinátorka Výboru pre vzdelávanie NRSNM Svetlana Zolňanová.
 
foto
 
Foto: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
 
foto
 
Minister školstva Dušan Čaplovič a Svetlana Zolňanová (Foto Andrej Meleg)
 
Svetlana Zolňanová bola i v delegácii Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku (NRSNM), ktorá včera navštívila Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ). Delegáciu viedla predsedníčka NRSNM Anna Tomanová – Makanová a do Bratislavy cestovala aj Jarmila Ćendićová, vedúca oddelenia sociálnych a kultúrnych záležitostí Obce Kovačica.
 
Na Úrade ich prijal Igor Furdík, predseda, ktorého naša delegácia informovala o výstavbe Múzea Martina Jonáša v Kovačici a o postupe prác na renovácii a zriaďovaní múzea v Báčskom Petrovci. Svetlana Zolňanová informovala o plánoch opravy strechy na budove ZŠ, v ktorej je riaditeľkou a v tejto súvislosti aj o možnosti podpory zo strany ÚSŽZ
 
foto
 
Foto: Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí
 
Predsedníčka NRSNM Anna Tomanová Makanová pozvala predsedu ÚSŽZ na krst knihy „Dejiny Slovenska“, ktorú napísal a zostavil historik prof. Dušan Kováč, riaditeľ Historického ústavu SAV v Bratislave. Publikáciu vydala Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny a Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov v srbskom preklade.
 
Zdroj: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a ÚSŽZ

Komentárov  

0 #2 Lažni car Šćepan Mali 2013-05-09 09:00
Takže práve tak. Dr. Svetlana získala ďakovný diplom, čiže po srbsky zahvalnicu, a nie ako sa omieľa v ostatných médiach, že získala Gorazdovu medailu. Nezískala ani veľkú, ani malú medailu, iba diplom... :sad:
Nahlásiť administrátorovi
+10 #1 malá medaila 2013-03-26 16:33
A kto ju navrhol? Sama seba? Vyzval niekto učiteľov, aby navrhovali? Dokedy takto sami seba navrhovať na ceny?
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články