Vysoké podpätky zamenila ringom a v tom je úspešná!

Vysoké podpätky zamenila ringom a v tom je úspešná!
 
Petrovčanka Ivona Martinková získala zlatú medailu na pästiarskych majstrovstvách Vojvodiny v Kikinde. „Úhrne bolo 290 účastníkov rozdelených podľa veku a hmotnosti. Samozrejme, že dievčat bolo omnoho menej ako chlapcov. Boxovala som v kategórii 15-18 rokov, do 60 kg.“ Hovorí Ivona a dodáva, že je pocit vynikajúci keď dokážete, že ženy môžu robiť čokoľvek, rovnako ako muži.
 
foto
 
Box. Šport, ktorý nám v minulých rokoch priniesol veľké úspechy. V celej krajine sa ľudia tešili z víťazstiev Mate Parlova a Slobodan a Tadiju Kačarovcov. Boxerské ligové zápasy boli veľmi navštívené. Derby Partizan – Radnički predstavoval pästiarsky sviatok, a Zlatá rukavice udalosť roka. Nikto vtedy netušil, že, naše pästiarstvo čoskoro upadne. Avšak, pred niekoľkými mesiacmi v Báčskom Petrovci vznikol Boxerský klub "Ring", ktorý zhromaždil mladých chlapcov a dievčatá. Skupina z asi pätnástich nadšencov usilovne trénuje v neadekvátnych podmienkach. Hoci sú v prevahe chlapci a mladí muži, s nimi sa smelo pasuje i jedno mladé dievča. Ivona Martinková.
 
Ivona ešte pred pár rokmi požiadala rodičov, aby jej kúpili boxové vrece a rukavice a keď sa pred 6 mesiacmi dozvedela, že v Petrovac založil klub s profesionálnym trénerom Jovanom Ružićom, hneď sa k nim pripojila. „Tréningy sú dosť náročné, ale nakoniec som získala kondíciu a teraz je už všetko ľahšie.“ Hovorí mladá šampiónka.
 
Uroš Kutri

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články