VI. Krojový bál v Laliti

VI. Krojový bál v Laliti
 
Tradičný Krojový bál včera v Laliti zhromaždil veľký počet účinkujúcich zo 17 združení žien z Vojvodiny. Cieľom podujatia je zachovávanie tradície a kultúry národov a národností žijúcich na týchto priestoroch. Prítomných v mene organizátora: združenia Matkino srdce privítala predsedníčka Katarína Benková. Tak ako aj v predošlých rokoch, bál sa začal slávnostným defilé. Nasledoval program na nádvorí laliťského Domu kultúry.
 
foto
 
foto
 
foto
 
Foto: www.ico.rs
 
Okrem domácich žien, na Krojovom bále sa predstavili aj ženy zo Selenče, Kulpína, Kysáča, Hložian, Čelareva, Padiny, Silbaša, Pivnice, Starej Pazovy a ostatných združení, ktoré zastrešuje Asociácii slovenských spolkov žien.
 
foto
 
foto
 
Foto: www.ico.rs
 
Zhromaždeným sa prihovorila aj predsedníčka Asociácii slovenských spolkov žien Viera Miškovicová ako aj predsedníčka Matice slovenskej v Srbsku Katarína Melegová – Melichová. Podujatie otvorila predsedníčka Obce Odžaci Izabela Šerićová.
 
foto
 
foto
 
Foto: www.ico.rs
 
Šiesty Krojový bál prebiehal pod patronátom Odžackej obce a laliťského Miestneho spoločenstva. V rámci sprievodného programu prebiehala predajná výstava kvetov a suvenírov a svoje umelecké práce vystavovala Zuzana Hrnčiarová, členka združenia Matkino srdce.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články