50. výstava Anny Kotvášovej

50. výstava Anny Kotvášovej
 
Zajtra 17. apríla 2013 o 19:00 v Galérii Ikar v Zemune (Ul. Štrosmajerova 3) bude vernisáž 50. samostatnej výstavy obrazov Anny Kotvášovej, insitnej maliarky z Padiny. Anna Kotvášová sa zaoberá maliarstvom od roku 1995 a tvorí prevažne veselé a pokojné krajinomaľby. Každodenný život podaný na okraji dediny, na samote alebo na dedinskom dvore vanie optimizmom a dobrou náladou, predovšetkým vďaka použitiu pestrých a hýrivých farieb. Morky s moriakom sú jej najčastejším a rozpoznávacím motívom.
 
foto
 
Anna Kotvášová a Ján Husárik
 
Anna Kotvášová je členkou Združenie insitných maliarov Smäd z Padiny, ktorého predsedom je Mgr. art. Ján Husárik.
 
foto
 
foto
 
Za 18 rokov samostatne vystavovala najprv v Padine a Kovačici a neskôr aj v Belehrade, Novom Sade, Báčskom Petrovci, Pančeve, ale aj v Bratislave, Považskej Bystrici, Piešťanoch, Zvolene, Banskej Bystrici, Dudinciach, Detve, Skopji (Macedónsko), Budve, Čanji (Čierna Hora)...

Komentárov  

+1 #1 Guest 2013-06-05 16:19
Pekny podvecer vam prajem a vsetko dobre pani Pucovska dakujem za krasni reklam vystavi a nasho spolocneho obraza, bude v Padine vystava spolocna a bude vystaveni aj tento velky obraz, to bude 23.6. ked bude u nas zavodenie za Gucu,srdecne ste pozvany. Prichadzame tuto nedelu do Kulpina pozvany sme do kostola ak je mozne aby sme sa spoznali, z pozdravom Kotvasova. 6.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články