Oslavy plné vďaky a úcty

Oslavy plné vďaky a úcty
 
Priliehavo a s úctou Silbašania do výslužby vyprevadili svojho evanjelického farára Vladimíra Lovása st. Slávnosť plnú vzácnych darov, kvetov, krásnych slov vďaky a nejednej slzy z blížiacej sa rozlúčky na počesť svojmu duchovnému pastierovi Silbašania pripravili s láskou a veľkou úctou.
 
foto
 
V ten deň prebiehala aj už tradičná kňazská konferencia, v rámci ktorej sa rokovalo aj o nástupcovi farára Lovása do služby v silbašskom cirkevnom zbore.
 
foto
 
Svojou prítomnosťou sviatosť požehnal dôstojný pán Samuel Vrbovský, biskup Slovenskej evanjelickej cirkvi a.v. v Srbsku, ako aj farári z: Aradáča, Báčskej Palanky, Báčskeho Petrovca, Boľoviec, Hložian, Kovačice I a II, Kysáča, Lalite, Padiny, Pivnice, Selenče, ako aj silbašský pravoslávny farár, ktorý prítomných pozval obzrieť si aj pravoslávny kostol.
 
foto
 
Slávnosti sa okrem domácich veriacich zúčastnili aj predstavitelia obecnej a dedinskej správy, predstavitelia osvety a zdravotníctva, ale aj vzácni hostia zo Slovenskej republiky, delegácia z osady Mašková, s ktorou má Silbaš už vyše 30-ročnú družbu. Najvzácnejším hosťom bol, samozrejme Ten, ktorý aj požehnal túto 21-ročnú kňazskú službu Vladimíra Lovása v Silbaši a Ním je – Pán Boh.
 
Vladislava Lovásová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články