20.3xĎ(20 13) = 13+3+2

20.3xĎ(20 13) = 13+3+2
 
Na tohtoročnej 20. Prehliadke slovenskej detskej divadelnej tvorby 3xĎ v Starej Pazove, ktorá bude prebiehať v dňoch 6.- 9. júna 2013 sa predstaví 13 detských divadelných súborov a 5 hosťujúcich z čoho 3 profesionálne a 2 ochotnícke. Sprievodným podujatím bude výstava detských výtvarných riešení pre diplom. Tohto roku na adresu prehliadky prišlo niekoľko desiatok návrhov z desiatich slovenských základných škôl. Výstava diplomov bude otvorená zajtra 6. júna a záujemcovia si ju budú môcť pozrieť v predsieni Slovenského divadla VHV v Starej Pazove počas všetkých dní festivalu.
 
foto
 
foto
 
Festival otvorí hosťujúce predstavenie nášho profesionálneho Slovenského vojvodinského divadla z Báčskeho Petrovca Štyria škriatkovia a víla.
 
foto
 
V piatok na 20. Prehliadku slovenskej detskej divadelnej tvorby 3xĎ vystupuje Novosadská Viva Dance s nanajvýš úspešným muzikálom Smile, s ktorým zvíťazili na festivale v Bečeji.
 
foto
 
Foto-ns Play
 
Na 20. ročníku 3xĎ vystúpi tiež aj hosťujúce divadlo zo Slovenska Thalia theatro, Budča s predstavením Kráľ Matej Zvolenský. Ide o činoherno-bábkové predstavenie na motívy povesti o spravodlivom a ľudovom kráľovi Matejovi Korvínovi zo Zvolenského zámku. Účinkujú Peter Kamenský a Monika Necpálová, , ktorá je zároveň aj scenáristkou a režisérkou.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #1 novinarka 2013-06-10 14:45
Prvá cena: Popoluška, ZŠ Bratstvo z Aradáča.
Druhá cena: Paťa a piráti, Petrovská družina z Báčskeho Petrovca.
Tretia cena: Škaredé káča vojlovické, SKOS Detvan z Vojlovice.
BLAHOŽELÁME
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články