PREDANÝ HOTEL PUTNIK V NOVOM SADE

PREDANÝ HOTEL PUTNIK V NOVOM SADE
 
Nikola Tanurdžić, jeden z dedičov známej novosadskej budovy v strede mesta známej ako "Tanurdžićeva palata", v ktorej sa nachádza aj hotel "Putnik", zahlásil, podanie žaloby proti Agentúre za privatizáciu pre nezákonný predaj hotelu Putnik na aukcii v Belehrade.
 
Nikola Tanurdžić, ktorý je taktiež aj dedičom kulpínskeho kaštieľa, vyhlásil, že sa bude dožadovať pravdy tak pred domácimi súdnymi orgánmi ale o prípade informuje aj Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu.
 
Hotel Putnik na včerajšej aukcii kúpil Nebojša Jestrović, predseda Správnej rady pohostinstva Palić zo Subotice a zaplatil ho 203,4 miliónov dinárov alebo asi 2,15 miliónov eúr.
 
"Tanurdžićeva palata" u Novom Sadu nacionalizovana je odmah posle Drugog svetskog rata, a naslednici su imovinu prijavili do kraja juna 2006. godine. Kako je nalagao srpski Zakon o prijavljivanju i evidentiranju oduzete imovine, Tanurdžići, kao jedini naslednici, tražili su odlaganje privatizacije "Tanurdžićeve palate" do donošenja zakona o restituciji. – píše novosadský "Dnevnik".

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články