VIAC POLICAJTOV SLOVÁKOV?

VIAC POLICAJTOV SLOVÁKOV?
 
Aby vo Vojvodine príslušníci menšín v čo väčšom počte boli motivovaní pracovať v polícii, od tohto roku na Policajnej akadémii ako aj na kurzoch pre základný policajný výcvik, fakultatívne sa uvedie výučba v rečiach národnostných menšín. V praxi by to malo znamenať, že policajti v zmiešaných prostrediach sa budú učiť maďarsky, slovensky, rumunsky, rusínsky...-aby sa takýmto spôsobom posilňovala medzinacionálna dôvera a aby sa tak prispelo k ďalšiemu poklesu počtu incidentov na etnickom podklade.
Minister polície Srbska Ivica Dačić pri nedávnej návšteve Novému Sadu vyhlásil, že záujmom tohto ministerstva a polície je, zvýšiť počet policajtov príslušníkov národnostných spoločenstiev v zmiešaných prostrediach.
Podľa nedávneho výskumu, v polícii je zamestnaných iba 487 Maďarov, ktorí sú najpočetnejšou menšinou, a čo predstavuje iba 1,08 % z celkového počtu zamestnancov v Polícii Srbska.
Predseda Zhromaždenia Vojvodiny Šandor Egereši tiež povedal, že v spolupráci s Ministerstvom polície chcú podnietiť príslušníkov národnostných spoločenstiev, aby sa zapisovali do policajných škôl a tiež podčiarkol, že počet medzinacionálnych incidentov vo Vojvodine klesá vďaka účinnosti polície ako aj ďakujúc pozitívnym účinkom programu na silnenie tolerancie, ktorý za podpory pokrajinskej administratívy realizujú už niekoľko rokov.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články