Predseda Obce Báčsky Petrovec Pavel Marčok v Bruseli

Predseda Obce Báčsky Petrovec Pavel Marčok v Bruseli
 
Obec Báčsky Petrovec po prvýkrát účinkovala na Stretnutí európskych miest a regiónov, ktoré po jedenástykrát prebiehalo v Bruseli, hlavnom meste Belgicka. Tohtoročné Stretnutie európskych miest a regiónov sa konalo pod názvom Európske regióny a mestá sa pripravujú na rok 2020. Obec Báčsky Petrovec zastupoval predseda obce Pavel Marčok. Spolu s ním stretnutia sa zúčastnili aj predsedovia obcí Srbobran, Bečej a Titel. Ich cestu zorganizovala Regionálna rozvojová agentúra Báčka.
 
foto
 
V Bruseli sa od 7. do 10. októbra uskutočnil už 11. ročník podujatia OPEN DAYS – Európsky týždeň regiónov a miest. Na štvordňovom podujatí, ktoré je najväčším svojho druhu, sa počas diskusií o kľúčových otázkach, ktorým v súčasnosti regionálna politika EÚ čelí, stretli tvorcovia politiky, politici a odborníci.
 
Viac ako 5 500 zástupcov regiónov a miest z celej Európy si vymenilo názory na to, ako môže budúca generácia investícií v rámci regionálnej politiky EÚ dostať Európu späť na cestu rastu, vytvárania pracovných miest a zvýšenia konkurencieschopnosti, ako aj s tým súvisiace postupy.
 
„Tohtoročné podujatie OPEN DAYS je odrazovým mostíkom pre to, ako budeme investovať a plánovať naše financie v nasledujúcich siedmych rokoch.“ Povedal komisár pre regionálnu politiku Európskej komisie Johannes Hahn.
 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články