Pavel Mučaji sa zaradil medzi akademickú elitu

Pavel Mučaji sa zaradil medzi akademickú elitu
 
Na včerajšom slávnostnom akte v Prezidentskom paláci v Bratislave prezident SR Ivan Gašparovič vymenoval profesorov vysokých škôl. Medzi akademickú elitu sa zaradilo 13 žien a 22 mužov, medzi nimi aj dekan Farmaceutickej fakulty UK Pavel Mučaji. Prezident Ivan Gašparovič v príhovore pripomenul, že dosiahnutie profesorského titulu nie je cieľom, „ale iba prostriedkom a zároveň vašou prednosťou, výsadou a vašou značkou kvality. Dnešným dňom sa stávate súčasťou postupnej generačnej obmeny profesorského stavu. Od vás sa predovšetkým očakáva, že budete na vašich vysokých školách a univerzitách hlavnými predstaviteľmi transferu najnovších vedeckých poznatkov vo vzťahu k študentom, ale aj celej našej spoločnosti“.
 
foto
 
Foto: www.prezident.sk
 
foto
 
Foto: uniba.sk
 
Ján Marko - v LEXIKÓNE slovenských vojvodinských vysokoškolských učiteľov a vedcov, 2009, uvádza:
 
MUČAJI, Pavel,
doc., PharmDr., PhD., narodený 12. 4. 1968 v Novom Sade. Pôsobí na Katedre farmakognózie a botaniky Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave. Hlavné predmety vedeckého záujmu: Farmakognózia – izolácie a identifikácie účinných látok z rastlín, štandardizáciarastlinných extraktov na obsah účinných látok, analýza zloženia rastlinnýchextraktov, zisťovanie biologickej aktivity izolovaných sekundárnych meta- bolitov a rastlinných extraktov.
 
Rodičia: otec Pavel Mučaji, profesor Gymnázia Jána Kollára v Báčskom Petrovci; matka Xénia Mučajiová.
 
Vzdelanie: Základná škola Jána Čajaka v Báčskom Petrovci (1983), Gymnázium Jána Kollárav Báčskom Petrovci (1985), Stredná zdravotnícka škola Dr. Ružica Rip v Sombore (1987), Univer-zita Komenského v Bratislave, Farmaceutická fakulta (1988-1993, Mgr.). Postgraduálne štúdiumukončené obhajobou dizertačnej práce 5. 3. 1997 na Farmaceutickej fakulte UK v Bratislave(PhD.). Rigorózna práca: obhajoba 20. 10. 1999 (Farmaceutická fakulta UK, Bratislava-PharmDr).Obhajoba habilitačnej práce 1. 3. 2004 (Farmaceutická fakulta UK, Bratislava-docent vo vednomodbore Farmakognózia
 
Ján Marko – LEXIKÓN:
 
Univerzita Komenského v Bratislave:
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #3 Guest 2013-10-26 04:10
Gratulujem, zase dolnozemský Slovák na vysokom poste na Slovensku. Ja dávno tvrdím, že dolnozemský Slovák je osobitný fenomén a každý z nás nech je na to hrdý.
Olga Fejdiova
Nahlásiť administrátorovi
+5 #2 Pavel Mučaji sa zaradil medzi akademickú elituViera Benková 2013-10-23 14:37
Bravo Paľko! Mnohí naši mladí ľudia tvoria a žijú na Slovensku, vrátili sme starodávny dlh svojej materskej krajine, keď sme z nej prišli na Dolnú zem. Dnes ona nám vracia uznaním našich ľudí, gratulujem a verím, že i další ľudia to dokážu, treba čas...pozdrav vbenková
Nahlásiť administrátorovi
+4 #1 RE: Pavel Mučaji sa zaradil medzi akademickú elituLBP 2013-10-23 07:36
No, tak Pavel Mucaji naozaj patri k slovenskej akadem. elite, ale je to predovsetkym CLOVEK! Palo, alebo ako ho sme volali aj "maly Palo" je jeden duchaplny chlap, velmi rozumny a mudri! S nim sa da rozpravat ako chcete, aj po "elitne", aj po sedliacky, aj po petrovsky, a nikdy by si si nemyslel z akou "personou" mas do cinenia....Bravo Pavel a nech ta tvoja ludskost aj dalej sprevadza aj odbore aj sukromne!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články