48. Stretnutie v pivnickom poli

48. Stretnutie v pivnickom poli
 
Pivničanka Vlasta Vachulová sa včera večer stala absolútnou víťazkou 48. festivalu Stretnutie v pivnickom poli. Získala Prvú cenu odbornej poroty za prednes ako aj Cenu obecenstva. Druhé miesto si vyspievala Kovačičanka Anita Petráková a dve rovnoprávne tretie ceny dostali Andrea Lačoková z Petrovca a Andrea Šimová z Kulpína. Selenčanka Leonóra Súdiová získala Cenu za najkrajší ľudový ženský odev, Cenu za autentickosť piesne a jednu z dvoch rovnoprávnych cien obecenstva. Mário Erak z Hložian bol odmenený za pôvodný mužský kroj a za autentickosť piesne porota odmenila i Denisa Galasa z Padiny.
 
foto
 
Foto: SKUS Šafárik Dobanovce
 
 
MIX Vlasta Vachulová - Anita Petráková - Andrea Lačoková - Andrea Šimová
 
V neobvyklom októbrovom termíne, v tento víkend predsa odznelo Stretnutie v pivnickom poli. Obecenstvu v pivnickom Domu kultúry aj tohto roku boli ponúknuté tri koncerty. V súťažnej časti vystúpilo 18 spevákov z našich slovenských vojvodinských prostredí.
 
Piatkový a sobotný koncert boli súťažné a včerajší bol revuálny s udeľovaním odmien, v ktorej zaspievali aj dvaja operní speváci: Jaroslava Benková - Vlčeková z Nového Sadu a Boris Babík zo Starej Pazovy a Komorný zbor Viliama Figuša Bystrého z Padiny.
 
foto
 
Foto: SKUS Šafárik Dobanovce
 
Odborná porota ktorá hodnotila prednes spevákov a autentickosť ich piesní pracovala v zložení: predseda Juraj Ferík a členky Jarmila Juricová - Stupavská a Mária Zdravkovićová. Ľudový odev hodnotia Marta Týrová, Vlasta Vinkovičová a Katarína Týrová.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články