Kvet úspechu pre ženu podnikateľku

Kvet úspechu pre ženu podnikateľku
 
Združenie podnikateliek Srbska každoročne organizuje celonárodnú súťaž Cvet uspeha za ženu zmaja. Vďaka dlhoročnej spolupráci Združenia podnikateliek Srbska z Belehradu a Akadémie podnikania žien z Báčskeho Petrovca otvorila sa príležitosť zapojiť do tejto súťaže aj podnikateľky z Obce Báčsky Petrovec. V konkurencii viac ako 60 prihlásených podnikateliek, naše tri podnikateľky sa dostali do užšieho výberu. Riaditeľka firmy Agroplod z Hložian Jarmila Bohušová získala Cenu za najlepší model zamestnávania.Okrem tejto aktivity, ktorej vyhodnotenie prebiehalo dnes, predstaviteľky Akadémie podnikania žien z Báčskeho Petrovca, - ktoré by si všetky zaslúžili Kvet úspechu, - sa v októbri zúčastnili aj na Pochode proti rakovine prsníka v Belehrade a na oslavách „10 rokov Slovak Aid“.
 
foto
 
Jana Radakovičová (v strede) hovorila o rozvojovej pomoci Slovak Aid v Srbsku
 
"10 rokov Slovak Aid" - slovenská oficiálna rozvojová pomoc známa tiež ako Slovak Aid, oslavuje 10 rokov od svojho založenia. Predstaviteľka Akadémie podnikania žien a spolupracovníčka think tanku InTER z Belehradu, Jana Radakovičová, predstavila skúsenosti srbských partnerov v implementácií spoločných, srbsko - slovenských projektov realizovaných v Srbsku v období rokov 2003 - 2012.
 
 
foto
 
Predstaviteľky Akadémie podnikania žien z Petrovca pochodovali proti rakovine prsníka
 
"Milión dôvodov prečo" bol slogan "Pochodu proti rakovine prsníka", ktorý sa v Srbsku zorganizoval po prvý krát v sobotu 12. októbra 2013 v Belehrade na Námestí Republiky. Iniciátormi akcie boli Avon, Fond B92 a Veľvyslanectvo USA v Belehrade.
 
foto
 
Riaditeľka firmy Agroplod z Hložian Jarmila Bohušová získala Cenu za najlepší model zamestnávania (Foto: Martin Pucovský)
 
Celonárodná súťaž Cvet uspeha za ženu zmaja dnes vrcholí a určená je pre začínajúce podnikateľky, ako aj pre tie, ktoré na trhu pôsobia dlhšie bez ohľadu na oblasť podnikania. Cieľom súťaže je oceniť ženy v podnikaní a ich schopnosť presadiť sa na trhu. Ich pozícia na trhu je v porovaní s mužmi ťažšia, keďže sú mnohé matkami, ktoré musia zosúladiť súkromný život s profesionálnym. Súťaž sa zameriava i na propagáciu najúspešnejších podnikateliek a motiváciu ostatných žien, aby začali podnikať a rozvíjali svoje podnikateľské aktivity.
 
Podnikateľky navrhnuté z Báčskopetrovskej obce:
1. Zuzana Ožvátova, kvetinárstvo Flória Báčsky Petrovec
2. Jarmila Bohušová, Agroplod sro, Hložany
3. Mária Struhárová, MS Konfekcia Báčsky Petrovec
 
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články