Štyri hry Jana Hrubíka

Štyri hry Jana Hrubíka
 
V Aradáči 1. novembra usporiadali prezentáciu dramatickej tvorby Jana Hrubíka a predstavili knihu v ktorej sú zhrnuté štyri jeho divadelné hry. O knihe Štyri hry Jana Hrubíka hovoril riaditeľ Slovenského vydavateľského centra (SVC) Vladimír Valentík a recenziu na knihu napísal a na večierku i prečítal Dr. Adam Svetlík. O svojej tvorbe sa zmienil aj autor a po knižnej premiére aradáčski ochotníci zahrali štyri scénky zo štyroch publikovaných predlôh.
 
foto
 
Vladimír Valentík, Jano Hrubík a Dr. Adam Svetlík (Foto Anna Bagľašová)
 
foto
 
Jano Hrubík
 
Jano Hrubík napísal úhrne 9 divadelných hier a všetky boli inscenované. Do knihy sú zaradené: Tango miliardo, Tsunami, Ištván tájde do Koronkaičky a Reťaz na ryby.
 
Tieto ako aj ďalších 5 hier do svojho divadelného repertoára zaradili predovšetkým aradáčski ochotníci, ale aj divadelníci z ďalších našich slovenských prostredí.
 
foto
 
Tango miliardo - Helena Bartoš a Adam Šťastný
 
foto
 
Tsunami – Hitler Adam Šťastný, Stalin Ján Vjerg a Mussolini Jaroslav Čapeľa
 
foto
 
Ištván tájde do Koronkaičky - Jaro Čapeľa a Ivona Čeman
 
Záujem o tvorbu Jana Hrubíka je roky prítomný. Aradáčania ho prejavili i na včerajšom večierku, ktorý bol hojne navštívený a Labátova sieň bola pritesná pre všetkých záujemcov. Podľa slov predsedníčky MOMS Aradáč Anny Bagľašovej nechýbali ani hostia z banátskych matičných miestnych organizácií.
 
Organizátorom večierka bol MOMS Aradáč, MOMS Zreňanin, Kultúrne centrum Aradáč a Slovenské vydavateľské centrum z Báčskeho Petrovca.
 
Miestny odbor Matice slovenskej v Aradáči prednedávnom (20. októbra 2013) taktiež usporiadal vydarený literárny večierok, ktorý bol venovaný akademikovi Dr. Jánovi Kmeťovi pri príležitosti 10. výročia jeho úmrtia.
 
Katarína Pucovská
Foto Anna Bagľašová

Komentárov  

-1 #1 Guest 2013-11-03 12:50
:cheer:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články