Na Štefana v Kulpíne

Na Štefana v Kulpíne
 
Včera večer v Kulpíne, v dobre vyhriatom Dome kultúry, odznel tradičný Štefanovský program. Kultúrno-umelecké stredisko Zvolen potešilo predovšetkým domáce obecenstvo a početným návštevníkom aj tohto roku prichystalo pestrý program. Vystúpili všetky zložky strediska a hosťujúci súbor SUS Krajan-Vojvodina. Svoju celoročnú ochotnícku prácu Zvolenovci aj tentoraz prezentovali pred sieňou plnou obecenstva. Koncoročný program otvoril Detský folklórny súbor Bažalička KUS Zvolen, ktorý si vlani pripomenul 20-ročnicu pôsobenia.
 
foto
 
Najprv vystúpil Detský folklórny súbor Bažalička
 
foto
 
foto
 
foto
 
Sieň plná, v nej teplo, javisko pekne upravené, množstvo účinkujúcich, svetlá, reflektory...A asi práve tie reflektory organizátorom strpčili večer a párkrát počas programu spôsobili výpadok prúdu. Na šťastie, ani tá úplná tma vôbec nepomýlila deti na javisku. Tancovali a spievali ostošesť aj v tme a pri svetle z niekoľkých mobilov. Moderátorka programu Viera Dorčová-Babiaková skomentovala, že sa Kulpín nemusí obávať o ochotnícku budúcnosť. Malí Bažaličkári sa veľmi dobre vynašli v mimoriadnej situácii a okrem toho, že sú smelí a vynaliezaví, sú aj dobrí tanečníci a speváci, čo aj včera na javisku potvrdili.
 
foto
 
foto
 
foto
 
foto
 
V tradičnom koncoročnom kultúrno-umeleckom programe účinkovali aj členovia divadelého súboru so scénkami ako aj malí, trochu väčší a dospelí speváci. Mládežnícky folklórny súbor KUS Zvolen ako aj SUS Krajan-Vojvodina rozihrali žilky, čo sa im darilo i vďaka orchestru pod vedením skúseného harmonikára, maestra Ondreja Maglovského a mladého a veľmi sľubného Vladimíra Zimu a samozrejme predovšetkým vďaka nenahraditeľným členom rodiny Čiliakovej.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články