Novosadské námestie na pondelok znovu ožije

Novosadské námestie na pondelok znovu ožije
 
Na Námestí slobody v Novom Sade na pondelok 13. januára usporiadajú koncert s vítaním pravoslávneho nového roka. Hviezdou večera bude Željko Joksimović a vystúpia i Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević a Nikola Rokvić. Organizátori sľubujú dobrú zábavu a meteorológovia príjemné počasie. Týmto koncertom sa uzavrie vianočno - novoročné obdobie, ktoré na centrálnom mestskom námestí trvá takmer mesiac. Za ten čas sa na ňom vystriedali početní speváci, hudobníci, chóry, najúspešnejšie spevácke ansámbli z celej Vojvodiny, medzi nimi aj zmiešaný zbor P. J. Šafárika z Nového Sadu... a spríjemňovali okoloidúcim nielen sviatočné, lež i pracovné dni.
 
foto
 
26. decembra Tichá noc znela vo všetkých rečiach v úradnom používaní v APV
 
Željko Joksimović v Novom Sade vystupoval aj na Silvestra v roku 2005, keď na Námestie slobody prilákal veľmi mnoho Novosadčanov a svojich ctiteľov. Podľa očakávania všetkých účinkujúcich, tentoraz to môže byť ešte viac, keďže na pondelok do sídelného mesta našej pokrajiny prídu početní hostia tak zo Srbska ako i z regiónu. Željko Joksimović je totiž toho času jedným z najpopulárnejších spevákov nielen v Srbsku lež i na balkánskych priestoroch. Dvakrát vystupoval na Eurovízii a obsadil druhé a tretie miesto, hrá na 12 nástrojoch a je nanajvýš úspešným nielen spevákom, lež aj skladateľom.
 
Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević a Nikola Rokvić spolu vystupovali aj na vítaní nového roku v Belehrade, kde hlavnou hviezdou bola Svetlana Ražnatovićová. Z tohto dôvodu vo verejnosti sa špekulovalo, že Ceca bude spolu s nimi spievať aj v Novom Sade 13-eho januára. Toto sa však nestane, keďže vedenie mesta predsa uzavrelo zmluvu so Željkom Joksimovićom.
 
Všetci speváci vystupujú zdarma, do daru Novému Sadu a na radosť svojim zbožňovateľom.
 
Radosť iste bude veľká, len robota po búrlivej noci asi neveľká. 14. január je pracovným dňom.
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články