Vojvodina – miesto kreatívnych a podnikavých žien

Vojvodina – miesto kreatívnych a podnikavých žien
 
Podnikateľské a inovačné centrum Báčsky Petrovec v spolupráci s Akadémiou podnikania žien predstavujú zaujímavý produkt, ktorý približuje život a dielo Sloveniek z Vojvodiny, ktoré už na prelome 19. a 20. storočia boli aktívne v spoločensko, politickom a najmä kultúrnom živote. Prezentácia bude 29. januára 2014 v Podnikateľskom a inovačnom centre v Báčskom Petrovci, ul. M.Tita 20.
 
 
Podnikateľské a inovačné centrum Báčsky Petrovec a Akadémia podnikania žien pozývajú i na prezentáciu dosiahnutých výsledkov v roku 2013 a plánovaných aktivít na rok 2014. Rok 2013 bol bohatý na aktivity, ktoré prostredníctvom vzdelávania, výskumu a propagácie odporovali najmä aktívne ženy a podnikateľky z nášho prostredia. Boli sme zapojení do výberovej komisie národnej súťaže pre mladých kreatívnych tvorcov tzv. Creative Business Cup, ktorý je súčasťou celosvetovej súťaže o najlepší podnikateľský zámer v kreatívnom priemysle, ktorá sa minulý rok uskutočnila v Dánsku. Za existenciu nášho podnikateľského inkubátora sme vďační v prvom rade slovenskej rozvojovej pomoci, a s ohľadom na skutočnosť, že v roku 2013 bolo práve 10 rokov od pôsobenia Slovak Aid na Západnom Balkáne, predstaviteľka Akadémie vystúpila na medzinárodnej konferencii v Bratislave s príspevkom o efektívnosti slovenskej rozvojovej pomoci v Srbsku.
 
V súčasnosti sa môžeme pochváliť aj Slovenkami, ktoré sú úspešné aj v ekonomickej oblasti, čoho dôkazom bola minuloročná súťaž o najlepšiu podnikateľku Srbska, v ktorej sme mali zastúpenie s úspešným výsledkom: http://www.kulpin.net/aktuality/kvet-uspechu-pre-zenu-dracicu.html
 
Aké sú naše plány v roku 2014, a ako sa aj vy môžete zapojiť do spolupráce s nami, o tom všetkom sa dozviete na stretnutí, ktoré sa uskutoční dňa: 29. 01. 2014 (streda), o 18h.
 
Tešíme sa na stretnutie s Vami!
Karol Boldocký, riaditeľ, PIC doo
Jana Radakovičová, riaditeľka, Akadémia podnikania žien

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články