Storočné jubilantky

Storočné jubilantky
 
Pripomínať ženám ich vek nebýva zvykom, ale začiatkom tohto roku v Senici urobili výnimku. Najskôr to bola pani Jozefa Nemečkayová, ktorá oslávila rovnú stovku. Na spoločnom slávnostnom posedení sa stretla nielen so svojou rodinou a blízkymi priateľmi, ale prišli jej blahoželať i mnohí ďalší gratulanti z mesta a viacerí verejní činitelia. Pri tejto príležitosti nemohli chýbať ani zástupcovia evanjelického a.v. cirkevného zboru na čele so svojím farárom Jurajom Šefčíkom, ktorí jej prišli vyjadriť predovšetkým duchovnú podporu. O mesiac neskôr, vo februári sa predstavitelia ev.a.v. cirkevného zboru v Senici stretli u ďalšej cirkevníčky, tentoraz stotriročnej Margity Sadloňovej.
 
foto
 
Margite Sadloňovej k 103. narodeninám prišli zablahoželať aj Juraj a Alica Šefčíkovci
 
Storočná jubilantka Jozefa Nemečkayová sa všetkým gratulantom, ktorí jej prišli k významnému jubileu blahoželať a popriať predovšetkým zdravie a ešte veľa krásnych chvíľ v kruhu rodiny, veľmi tešila. Obdivuhodne komunikovala, spomínala na staré časy a porozprávala aj o svojom živote, ktorý nebol vždy najľahší. Jej vek pripomínal vari len načúvací prístroj, ktorý musí používať.
 
foto
 
Jozefa Nemečkayová Vo februári sa predstavitelia ev.a.v. cirkevného zboru v Senici stretli u stotriročnej Margity Sadloňovej. Tá v súčasnosti žije v zariadení pre seniorov v Senici, kde jej vedenie pripravilo veľmi peknú oslavu. Gratulanti jej zaspievali Nech Vám Pán Boh žehná ....., za čo bola bývalá pani učiteľka veľmi vďačná. Spomenula si aj na to, že z cirkevného zboru jej chodia vinšovať každý rok už od jej stovky. Taraz sedela medzi záplavou kvetov, ktoré dostala od všetkých návštevníkov a bola veľmi spokojná. Posťažovala sa len na slabší sluch a zrak, ktorý jej chýba najviac, pretože vždy veľmi rada čítala. Na posedení vzniklo aj niekoľko fotografií, ktoré si uložila do svojho albumu, ktorý veľmi rada prezerá.
 
foto
 
Treba podotknúť, že aj keď jubilantkám už úplne dobre zdravie neslúži, obidve sú zhovorčivé, spoločenské a vitálnejšie od mnohých, aj o dve genárcie mladších.
 
Oľga Zlochová

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články