Naša turistická ponuka

Naša turistická ponuka
 
V dňoch 27. februára až 2. marca paralelne prebiehali dva medzinárodné veľtrhy turistiky: v Budapešti a v Belehrade. Na oboch bola prezentovaná vojvodinská turistika a v rámci nej aj naša slovenská tradícia, gastronómia a kultúra. Na podujatí v Maďarsku sa prostredníctvom projektu Bohatstvo rozličností predstavilo 26 národnostných spoločenstiev a Biele Blato v tom našom bohatstve rozličností iste malo čo prezentovať. V Belehrade pozornosť na seba upútali turistické organizácie Báčskopetrovskej a Kovačickej obce. S cieľom prilákať potenciálnych turistov a zatraktívniť svoje stánky vystavili na nich obrazy, výšivky, umelecké predmety, torty, klobásy... Nechýbali ani naše kroje, ba ani naša mladá. Potom už k stánkom prišli nielen záujemcovia a zvedavci, ale aj známe osobnosti a médiá.
 
foto
 
Foto: Turistická organizácia obce Báčski Petrovec
 
Turistická organizácia Báčskopetrovskej obce na svojom stánku predstavila muzeálny komplex v Kulpíne, Športovo-rekreačné stredisko Oáza MB z Hložian, Maglić, AquaPark Petroland a ďalšie. Dario Adamović a Marína Speváková sa vynasnažili, aby bola turistická prezentácia skutočne atraktívna a s cieľom prilákať návštevníkov, zahrali sa dokonca aj na mladomanželov.
 
foto
 
foto
 
S parádnou slovenskou mladuchou sa vyfotil aj Dražen Žerić Žera, frontmen bendu Crvena jabuka
 
foto
 
foto
 
Foto: Turistická organizácia obce Báčski Petrovec
 
Turistická organizácia Kovačickej obce mala tiež veľmi atraktívny a navštívený stánok na belehradskom veľtrhu turistiky. Predstavila sa s muzeálnym komplexom Mihajla Pupina, Galériou insitného umenia, Relaxom a Združením žien z Kovačice.
 
foto
 
foto
 
foto
 
Foto: Turistická organizácia obce Kovačica
 
foto
 
Insitná maliarka Zuzana Veresky vždy upúta pozornosť a priláka návštevníkov
 
foto
 
Foto: Turistická organizácia obce Kovačica
 
Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články