Neobmedzené hranice kreativity našich žien

Vo foyer Vlády AP Vojvodiny dnes otvorili výstavu prác, ktoré vznikli v rámci kurzu Ženy a kreatívne zváranie. Organizátormi výstavy sú Pokrajinský sekretariát pre hospodárstvo, zamestnávanie a rodovú rovnosť, Akadémia ženského podnikania a firma Proficut z Báčskeho Petrovca, ktorá zrealizovala teoretickú a praktickú výučbu, v rámci ktorej vznikli vystavené exponáty.
 

 

foto
 
Takmer výlučne mužskú prácu úspešne zvládli naše šikovné a kreatívne hrdinky
 
Počas piatich víkendov, koľko trval kurz, frekventantky mali príležitosť zvládnuť tri metódy zvárania a kreovali 30 unikátnych diel. Zistili, že je toto mužské povolanie celkom zábavné a kreatívne, pričom o nič menej dôležitý je aj fakt, že môže byť zaujímavým zdrojom príjmov.
 
foto
 
Miroslav Vasin a Jana Radakovićová
 
Výstavu otvoril pokrajinský tajomník pre hospodárstvo, zamestnávanie a rodovú rovnosť Miroslav Vasin. „Nejestvujú hranice kreativity vojvodinských žien,“ povedal Vasin a dodal, že to potvrdil aj tento projekt v ktorom ženy z kovu vytvorili opravdivé umelecké diela. Riaditeľka Akadémie ženského podnikania Jana Radakovićová, ktorá aj sama absolvovala kurz, skonštatovala, že je zváranie dobrý spôsob odreagovať vo fyzickom diele svoj pocit psychickej záťaže.
 
foto
 
Riaditeľ a majiteľ firmy Proficut z Báčskeho Petrovca Ivan Zabunov uznal, že je zváranie v ženskej spoločnosti veľmi zábavné
 
foto
 
Stoja: Tatiana Bovdišová, Jana Radakovićová, Zuzana Ožvátová, Anna Legíňová a sedia: Elena Lačoková Milašinovic, Viktorija Kováčová
 
foto
 
Výstava a projekt Ženy a kreatívne zváranie poputuje z Nového Sadu do ďalších miest vo Vojvodine, aby sa čo viac obyvateľov oboznámilo s kreativitou a invenciou žien z našej pokrajiny.
 
Katarína Pucovská
Foto Igor Bovdiš

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články