Podozrivá osoba / Sumnjivo lice

„V každom prípade je lepšie pozerať sa na život v divadelnom predstavení, ako pozerať divadelnú hru v živote," povedal spisovateľ Branislav Nušić, ktorého 150. výročie narodenia si v tomto roku pripomíname početnými podujatiami. Naše slovenské profesionálne vojvodinské divadlo pri tejto príležitosti uvádza do života inscenáciu známej komédie tohto velikána srbskej komédiografie Podozrivú osobu. Premiéra bude v piatok 30. mája 2014 o 20,00 v SVD v Báčskom Petrovci. Pod réžiu a úpravu textu, ktorý zo srbčiny do slovenčiny preložil Samuel Miklovic, sa podpisuje Alexander Bako. Predstavenie realizuje desaťčlenný herecký kolektív: Michal Čiliak, Jozef Chrček, Radica Števanov, Ondrej Brna, Ján Kmeťko, Jasmina Kováčová, Branislav Čeman, Igor Piskla, Miroslav Fábry a Zdenko Kožík.

 

Foto: Hana Tancik


Foto: Hana Tancik


Daj človeku moc a zistíš akým je... V istom srbskom mestečku počas dynastie Obrenovićovcov na moci boli korumpovaní, pologramotní a neschopní štátni úradníci. Pre chybné vysvetlenie zašifrovaného listu, dali sa do pátrania po podozrivej osobe...


Dizajn propagačných materiálov: Marian Karavla


Dizajn propagačných materiálov: Marian Karavla


Scéna: Peter Janků, kostýmy: Tijana Sićević, jazyková poradkyňa: Milina Florianová, šepkárka a rekvizitárka: Miroslava Sľúková, svetlo: Zdeno Medveď, zvuk: Vladimír Zima.
Výroba scény: Ondrej Mištec a Ján Mega
Vedúci výroby a javiskovej techniky: Ján Pavlis
Výrova kostýmov: MS Konfekcija, B.Petrovec
Predstavenie vedie: Miroslava Blažić
Sezóna: 2013-2014


Katarína Pucovská

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články