Do 23. augusta sa možno zapísať do Osobitného voličského zoznamu

Termín dočasného zatvorenia Osobitného voličského zoznamu sa posúva na sobotu 23. augusta o polnoci. Zverejnilo Ministerstvo štátnej správy a lokálnej samosprávy čím príslušníkom národnostných menšín umožňuje v čím väčšom počte zapísať sa do zoznamu a organizovať priame voľby členov národnostných rád národnostných menšín.

 

Do 23. augusta sa možno zapísať do Osobitného voličského zoznamu

 

Rozhodnutie vyniesla podpredsedníčka Vlády Republiky Srbsko a ministerka štátnej správy a lokálnej samosprávy Kori Udovičká po konzultáciách s lokálnymi samosprávami, ktoré zbierajú požiadavky o zápis do Osobitného voličského zoznamu, ako aj s predstaviteľmi národnostných rád a mimovládneho úseku. Podpredsedníčka voľby vypíše v pondelok 25. augusta 2014.

Prvotný termín pre dočasnú uzávierku Osobitného voličského zoznamu bol 18. august o polnoci. Osobitné voličské zoznamy sa dočasne zatvárajú, aby sa na základe počtu zapísaných vynieslo rozhodnutie o spôsobe volieb národnostných rád – priamou voľbou alebo na elektorskom zhromaždení. Aby národnostná menšina mohla uskutočniť svoje právo na priame voľby, do Osobitného voličského zoznamu musí byť zapísaných najmenej 40 % z celkového počtu občanov, ktorí sa na sčítaní obyvateľstva v roku 2011 vyjadrili ako príslušníci určitej národnostnej menšiny.

 

 

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články