Hrozba, guráž alebo len prázdne slová

Líder Demokratickej strany (DS) a pokrajinský premiér Bojan Pajtić ohlásil založenie Vlády v tieni. Odborní a smelí ľudia v jej zložení, by podľa Bojana Pajtića, mali viesť politický front proti aktuálnemu režimu. Pokým opozícia vkladá veľkú nádej v túto ideu, vládnuca koalícia si ju takmer nevšíma. Opozícia však dúfa, že vynúti voľby v Srbsku už v tomto, prípadne nasledujúcom roku.

 

Foto: Beta

 

Foto: Beta

 

„Členovia vlády v tieni, s jednou alebo dvomi výnimkami, budú osoby, ktoré nikdy neboli ministrami vo vláde Srbska," vyhlásil Bojan Pajtić a na otázku kto konkrétne založí túto vládu Pajtić povedal iba to, že Srbsko potrebuje nové idey a energiu a dodal, že z tohto dôvodu v tejto vláde nebudú recyklované staré kádre. Tiež podotkol, že akcent pri ich voľbe bude kladený na najkvalitnejších ľudí a na prípravu kompletnej infraštruktúry, ktorá bude schopná ihneď po voľbách prevziať zodpovednosť vo všetkých oblastiach spoločenského života. Podľa jeho slov vláda v tieni bude mať menej členov od vlády Srbska.

Podpredseda Demokratickej strany a šéf poslaneckého klubu demokratov v Zhromaždení Srbska Borislav Stefanović skonkretizoval, že Vláda v tieni sa bude zaoberať nahromadenými ekonomickými a sociálnymi problémami a táto ich snaha nakoniec privedie k zmene terajšieho štátneho vedenia. Za prelomový rok v pôsobení Demokratickej strany a opozície v Srbsku označil rok 2016. V interview pre Rádio Televíziu Vojvodiny Stefanović zhodnotil, že „historické zmierenie" so Socialistickou stranou Srbska (SPS) ako aj tolerancia pri zrode Srbskej pokrokovej strany (SNS) boli veľkou chybou Demokratickej strany, na čo dnes všetci doplácame. „Alebo dôjde k spájaniu opozičného potenciálu v prekonávaní krízy, alebo urobíme silné opozičné ostrie, ktoré bude spiľovať strom, pokým ho nezbúra, alebo všetci zanikneme a zostaneme žiť v krajine, v ktorej existuje iba Srbská pokroková strana– vyhlásil Stefanović.

Vládnuce strany si nerobia ťažkú hlavu z prípadného založenia Vlády v tieni. Podobne aj väčšina znalcov zdieľa názor, že je opozícia príliš slabá a nejednotná na to, aby mohla spôsobiť vážnejšie otrasy.

V médiách sa predsa špekuluje o Vláde v tieni a jej zložení a v tej súvislosti sa spomínajú niektorí politici z viacero menších politických strán. Či tak aj bude, mohli by sme sa čoskoro dozvedieť, keďže by sa údajne Vláda v tieni mala založiť do začiatku februára, kedy budú oslavy 25. výročia DS.

 

Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #10 kulpin.net - Hrozba, guráž alebo len prázdne slovábest clash of clans 2015-06-13 04:27
Clash of Clans is liberated to download and enjoy, however,
some sport items may also be purchased for real cash.


my web blog; best clash
of clans strategy app
Nahlásiť administrátorovi
#9 RE: Hrozba, guráž alebo len prázdne slováGuest 2015-03-27 06:30
This comment has been deleted by Administrator
-10 #8 holubici narodMedo Brundo 2015-03-24 20:28
Sprivatizovali sme vsetko co sa dalo a nenesieme ziadnu zodpovednost. Nikto nam nic nemoze. V Petrovci a Kovacici si robime co chceme. Obcania nam veria a nic nam nemozete. Makanova je nasa bohyna a vy jej zobete z dlani. Mame Hlas ludu, rtv a radia pod kontrolou. Demokratska stranka navzdy.
Nahlásiť administrátorovi
+10 #7 Re: Hrozba, guráž alebo len prázdne slováBaba 2015-03-23 21:02
Bohus a Marcok slika i prilika demokratov v Petrovci. Nechce sa mi verit ze jeden madionicar a pevaljkin tajkun vladnu v Petrovcim, Hlozanach a Kurpinom. Komesaciu spackali na 5+. A Tarnoci ich glasnogovornik.
Nahlásiť administrátorovi
+11 #6 Pajtić zutekal pred SlovákomMeleg 2015-03-23 20:52
Bojanovi Pajtičovi v sobotu ráno o 10 hodine ako prvý otvorenú otázku postavil dedo Meleg slovák z Nového Sadu, ktorý sa ho opýtal, že ako jemu ako slovákovi nevadia staré symboly Vojvodiny a ako Pajtičovi ako srbovi môžu vádiť? Po tejto otázke Pajtič zostal zabezeknutý a pani Jerkov ho musela brániť. Nemojte Vy tako... Nemojte Vy tako gospodjo Jerkov - dedo smelo odvetil. Pajtič a Makanová keď pocitili že nevedia odpovedať slovákovi zutekali z námestia. Takto sa demokrati rozbežia aj po voľbách do APV.
Nahlásiť administrátorovi
+17 #5 6%Ipsos 2015-01-21 20:09
Dnes demokratom namerali 6% toľko o ich sile. V Bačkom Petrovci ak budú mať 4 odborníkov tak sa mozu tešiť.
To pochopil aj Vladimír Tarnoci ktorý napúšta Marčoka, lebo vidí kolko bije, len ešte Marčok nepochopil, že pukne ako zvečka a že mu konečne odzvonilo v Petrovci. Nedajbože aby sa stal riaditelom Gymnazia JK.
Bohusovi jedine zostava sa dať k socialistom lebo moze skončiť v base.
Nahlásiť administrátorovi
+17 #4 Marcok slika i prilika DSDemokrat 2015-01-21 11:57
Marcok je slika i prilika Demokratov. Pozrite ako s Bohusom urobili komesaciu. Cie interesi hajia iba tajkunov. Pozrite co porobili s Maticou. Iba sami iluzionisti sverceri a sibicari v DS. Bahatost a iba sama bahatost.
Nahlásiť administrátorovi
+18 #3 predpokladvývojár a zvedavec 2015-01-18 22:08
Ja som len zvedavý aký dopad bude mať na našu komunitu ked ten nešťastný Pajtič príde o Vojvodinu. Predpoklad vývoja je taký, že sa to stane na sto percent. A potom ľudkovia mojí, opýtam sa Vás čo bude s pani všemožnou Annou Tomanovou Makanovou, Martinom Zlochom, Miroslavom Krišanom, Pavelom Marčokom... Tento budúci vývoj pochopil aj Ivan Ferko a jeho "one man strana - SDS". Tento údajne začal paktovať s tímom Aleka Veľkého Vučića. Tiež šéfredaktorka Hlas ľudu- pochopila koľko je hodín a kde je sever. Slavka určite nie - lebo nedávno podporil Tomanovú Makanovú (tá mu dala peniažky) a tiež ani Paul nie. DS má iba prázdne slová- ona SNS neohrozí. Aspoň do roku 2022. Mnohí z DS neskončia na hnojisku histórie, ale skôr vo väzniciach, kéď revízia zistí ako konali za štátne...
Nahlásiť administrátorovi
+18 #2 MS za DSMatičiar 2015-01-18 18:10
Matica slovenská sa zapredala politikom v DS a pomôže im aj v nadchádzajúcich voľbách do APV!
Nahlásiť administrátorovi
+20 #1 DS a ich koniecDemokrat 2015-01-17 18:48
Na dobos pojdu coskoro Pavel Marcok a Anna Tomanova Makanova, Pavel Bohus uz chce prestupit k socialistom, padne aj Miroslav Krisan a Martin Zloch. Za rok budu vsetci minulost a skoncia na "dubristi politickej historii". A k tym mensinovym kadrom ktore zahrania DS urcite to budu Jan Paul a Viliam Slavka a Ivan Ferko.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články