Úspech SKUS Slnečnica z Padiny

SKUS Slnečnica z Padiny získal niekoľko ocenení na medzinárodnom festivale v Mihajlovcu. Na pozvanie organizácie srpsko - gréckeho priateľstva „Kantakuzina" sa dňa 14.apríla SKUS Slnečnica predstavil na III. festivale detských kultúrných spolkov národnostných menšín. Počas vystúpenia sa divákom a odbornej porote predstavili spolky gréckej, bulharskej, českej, slovenskej národnostnej menšiny a srbské spolky.

 

Úspech SKUS Slnečnica z Padiny

 

Členovia dievčenskej speváckej skupiny a folklórnej skupiny sa predstavili 10 minútovou choreografiou Slovenské národne hry, ktorú pripravili zakladateľka a zároveň choreografka spolku Martina Hlavčová s Elenkou Sládeček – Šimák.

 

Úspech SKUS Slnečnica z Padiny

 

Búrlivým potleskom diváci ohodnotili výkon tanečníkov a skvelú hru na harmoniku Vladimíra Halaja. Tanečníci si domov priviezli tri ocenenia, ktoré sú výborným výsledkom polročnej práce spolku. Odborná porota ocenila SKUS Slnečnicu diplomom za druhé miesto v kategórii najlepší detský folklórny súbor. Ďakovným listom za najlepší zohraný súbor a Marta Ďurišová získala cenu v súťaži o najkrajší kroj titul 1.vicemiss národného kroja.

 

Úspech SKUS Slnečnica z Padiny

 

Slovenský spev, hudba a tanec sa veľmi páčil aj vzácnym hosťom, ktorí ponúkli SKUS Slnečnici vystúpenia v Grécku, Bulharsku a Macedónii.

 

Úspech SKUS Slnečnica z Padiny

 

SKUS Slnečnica bude najbližšie prezentovať padinskú ľudovú kultúru v Českej republike v dňoch 14-17.mája v Řece na Májovej veselici, ktorej sa zúčastnia účastníci zo Slovenskej, Poľskej, Českej a Srbskej republiky. V rámci programu navštívia aj Poľsko.

 

Tlačová správa: skus.slnecnica(a)gmail.com

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články